BankGiro Loterij Fonds

Vier de kunst van verandering

Het BankGiro Loterij Fonds gelooft dat kunst en cultuur van betekenis kunnen zijn bij het geven van een antwoord op een aantal urgente sociale, economische en ecologische vraagstukken in onze samenleving. Om dit te stimuleren en zoveel mogelijk mensen hiermee kennis te laten maken werken wij samen met culturele pioniers die risico’s durven nemen én verandering veroorzaken.

Onze vier uitgangspunten zijn:

Radicale verbeelding
Het fonds werkt graag samen met inspirerende pioniers die voorop lopen, risico’s durven nemen en verandering veroorzaken. Zij doorbreken oude structuren en zorgen ervoor dat nieuwe perspectieven op actuele onderwerpen en bestaande issues ontstaan. Dat doen ze met actieve participatie van publiek en bezoekers.

Inclusie
Cultuur speelt een waardevolle rol om mensen te betrekken die in onze samenleving aan de kant staan. Zo krijgt iedereen een stem én toegang tot voorzieningen, kennis, ervaringen en gedachten die leven in de samenleving.

Social practice
Culturele instellingen en kunstenaars zetten hun verbeeldingskracht in om vanuit een persoonlijke, onbevangen blik én sociale betrokkenheid projecten of processen vorm te geven.

Verandering en beweging
Veel cultuurprojecten zijn experimenten die de bestaande structuur van de culturele sector op de lange termijn beïnvloeden. Ze zijn onderdeel van een grotere beweging en maken op deze manier samen impact. Alleen zo kan kunst het publiek andere perspectieven bieden en van onderop maatschappelijke verandering brengen.

Ondersteuning BankGiro Loterij Fonds

Het BankGiro Loterij Fonds, onderdeel van Stichting DOEN, steunt kunst- en cultuurinitiatieven die midden in de maatschappij staan en onze wereld kritisch bevragen. Initiatieven die samen met mensen uit alle lagen van de samenleving nieuwe perspectieven ontwikkelen en je uitnodigen om de maatschappij op een andere manier vorm te geven.

Aanvraag doen

Wil je een aanvraag doen? Ga dan naar www.bankgiroloterijfonds.nl
Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op met Fayette Montroos via [email protected]