7 maart 2017
nieuws

Zaterdag 25 maart vindt het We doen het zelf wel Festival plaats, een festival voor en door actieve bewoners. Het festival is vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Waarom dit festival?
In alle delen van het land nemen enthousiaste bewoners het heft in handen. Met ups en downs voeren zij een vaak innovatief plan uit om hun eigen toekomst en die van hun dorp of stad vorm te geven. Het zijn actieve doeners en denkers die zoeken naar nieuwe vormen van gemeenschap, van zorg, duurzaamheid en ondernemen.

Wat kun je verwachten?
Een feestelijke dag vol inspiratie & kennis voor burgerinitiatieven. Met prominente gastsprekers, lokale helden en de mooiste bewonersinitiatieven. Een dag waar ruimte is voor verdieping, waar je praktische tips opdoet, experts vindt voor juridisch, financieel en ondernemend advies en waar je kunt netwerken. Het festival is voor iedereen met een warm hart voor zijn dorp of stad.

Kom je ook?
Ga naar www.wedoenhetzelfwel.nl voor meer informatie of bestel direct je kaartjes!

Mediapartner Human
De humanistische omroep Human maakte een tv serie over zes inspirerende initiatieven, waar bewoners niet afwachten maar zelf het voortouw nemen, het zelf wel doen! De eerste aflevering is uitgezonden op zondag 5 februari op NPO2: ‘We doen het zelf wel’. Maar liefst 3 partners van Stichting DOEN waren in deze serie te zien, Coöperatie Klooster&Buren, De Vrije Uitloop en ‘t Laefhoes America.

Stichting DOEN en het festvial
DOEN heeft dit festival mede mogelijk gemaakt. Naast het financieel ondersteunen van actieve bewoners verbindt DOEN hen met elkaar en brengt zij hun initiatieven onder de aandacht van een groot publiek. Het ‘We doen het zelf wel’ festival biedt hiervoor een mooi podium.