Veel gestelde vragen

Welke soorten financieringen kent DOEN?

DOEN gebruikt verschillende financieringsinstrumenten, met als uitgangspunt: subsidies waar nodig, leningen/participaties waar mogelijk.

Wat wordt wel/niet gefinancierd door DOEN?

DOEN vindt, ondersteunt, verbindt en inspireert voorlopers die met hun initiatieven bijdragen aan een groene, sociale en creatieve samenleving. Op deze website vind je per thema de uitgangspunten beschreven (zie Wat we DOEN), maar ook welke criteria en uitsluitingen (zie Aanvraag DOEN). Lees deze goed door voordat je aanvraag doet.

Bij twijfel, wat te DOEN?

Stuur ons een korte samenvatting van het begrote project om ons te helpen bepalen of deze in aanmerking komt voor financiering. Zie contactgegevens.

Hoe kan ik een aanvraag indienen?

Voor informatie over het doen van een aanvraag, kun je terecht op de pagina Aanvraag DOEN. Een aanvraag kan online ingediend worden via het aanvraagformulier, dat op die pagina te vinden is. Ook alle criteria en uitsluitingen zijn op deze pagina te vinden.

Informatie over online aanvraag doen

Je kunt bij DOEN online een aanvraag indienen via het online aanvraagformulier. hiervoor dien je eerst een account aan te maken voor de 'Mijn DOEN' omgeving. Dit aanvraagformulier kun je tussentijds opslaan om er vervolgens later weer aan te werken. Je kunt je opgeslagen aanvraag terug vinden in 'Mijn DOEN' . Wanneer je jouw aanvraag hebt ingediend kun je ook de status van jouw aanvraag hier bekijken.

Wat is het minimum of maximum bedrag voor aanvragers?

Er zijn geen minimum/maximum bedragen, maar doorgaans hanteert DOEN de richtlijn om maximaal 1/3 van een begroting te financieren.

Wat is de gemiddelde financiële bijdrage die Stichting DOEN over het algemeen toewijst?

De gemiddelde financiële bijdrage hangt meestal af van het totale bedrag van de projectkosten. Daarnaast kijkt DOEN naar de impact van de DOEN-bijdrage aan het project. Doorgaans hanteert DOEN de richtlijn om maximaal 1/3 van een begroting te financieren.

Moet ik de aanvraag in enkel- of meervoud DOEN?

Een aanvraag wordt in enkelvoud ingediend, t.a.v. het betreffende programma. Kijk op de pagina Aanvraag DOEN voor meer informatie.

Hoe lang duurt de aanvraagprocedure?

Aanvragen kunnen het hele jaar door worden ingediend, er zijn geen deadlines. Maar... de aanvraagprocedure bedraagt doorgaans ongeveer vier maanden. Zorg er dus voor dat je aanvraagformulier ten minste vier maanden voor aanvang van het project indient. Afhankelijk van een aantal factoren kan de procedure langer duren.

Wat is het indientermijn voor een aanvraag bij DOEN?

Je dient minimaal vier maanden voor aanvang van het project je aanvraagformulier aan DOEN op te sturen.

Moet de aanvrager een rechtspersoon zijn?

Jazeker, de aanvrager moet een rechtspersoon zijn. Ter identificatie moet er een recent (niet ouder dan drie maanden) uittreksel van de Kamer van Koophandel worden aangeleverd. Ook vanuit een eenmanszaak kun je een aanvraag indienen. Indien de organisatie een publieksrechtelijk rechtspersoon is, dient een verklaring van het bestuursorgaan ter identificatie aangeleverd te worden

Wat is de link tussen Stichting DOEN en de Goede Doelen Loterijen?

Stichting DOEN ontvangt haar financiële middelen van drie Loterijen: de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij. De thema's waarbinnen DOEN opereert, zijn dezelfde als die van de Goede Doelen Loterijen

Mijn aanvraag is afgewezen, kan ik vragen om uitleg?

Ja, dat kan. Een verzoek voor heroverweging of uitleg van de afwijzing dient schriftelijk te worden ingeleverd bij DOEN.

Ik zoek het rapportageformulier, waar kan ik die vinden?

Het rapportageformulier kun je vinden op www.doen.nl/rapportageformulier.

Staat je vraag hier niet tussen?

Als je toch een specifieke vraag hebt, kun je je vraag stellen via doen@doen.nl of telefonisch op iedere werkdag tussen 9 -12 uur via nummer 020-5737 333.