Stagiair DOEN Participaties

DOEN Participaties is de investeringstak van Stichting DOEN, het fonds van de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij. DOEN Participaties investeert al bijna 30 jaar in innovatieve startups die impact maken op het gebied van duurzame energie, eerlijke voedselketens, circulaire economie en sociaal ondernemen, met als voornaamste doel het vergroten van hun maatschappelijke impact. DOEN Participaties heeft een portfolio van bijna 70 directe participaties, converteerbare leningen en fondsen en heeft ca. EUR 130 miljoen geïnvesteerd. Wij zoeken een gedreven stagiair die onderdeel wordt van ons hechte te

Ter versterking van het team zoekt DOEN Participaties een

Stagiair DOEN Participaties

(40 uur; 4-6 maanden - startdatum in overleg, voorkeur april 2023)

Wat ga je concreet doen?

Als stagiair bij DOEN Participaties heb je een breed scala aan werkzaamheden. Denk daarbij aan:

  • Het vinden, selecteren en beoordelen van potentiële investeringen;
  • Het doen van marktanalyses om de laatste ontwikkelingen in onze focusgebieden te spotten;
  • Het maken van analyses ter ondersteuning van investeringsvoorstellen gericht aan de directie;
  • Het opvragen en verwerken van de kwartaalrapportages van onze investeringen;
  • Het analyseren van de rapportages en het monitoren van impact en financiële prestaties van het fonds;
  • Kennismaken met transactiedocumentatie, portfoliobeheer, etc.

Wij willen jou voor deze plek, want...

Je bent (bijna) afgestudeerd en wilt graag ervaring opdoen in impact investeren. Daarnaast heb je affiniteit met de doelstellingen van DOEN Participaties. Je hebt WO werk- en denkniveau en beschikt over relevante kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Je hebt ervaring met financiële modellen en juridische documentatie, of interesse om dit te leren. Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift is een voorwaarde.

Wat bieden wij?

Je werkt in een enthousiast en gedreven team. Er heerst een open, collegiale cultuur binnen de hele organisatie waar door de grote verscheidenheid van achtergronden veel van elkaar geleerd wordt. DOEN Participaties is een unieke impact investeerder, durft meer risico te nemen en vroegtijdiger ondernemingen te ondersteunen. We kijken over onze eigen grenzen heen, zijn actief op meerdere werelddelen en staan open voor nieuwe ideeën. DOEN Participaties heeft bijna 30 jaar ervaring met impact-investeren en is zelf dus ook echt een pionier. Bij DOEN Participaties krijg je een deepdive in de wereld van het impact investeren. Daarbij sta je dagelijks in contact met de meest vooruitstrevende impact gedreven ondernemingen! Ten slotte ontvang je een marktconforme stagevergoeding.

Waar ga je werken?

Stichting DOEN is het fonds van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij en financiert jaarlijks meer dan 250 groene, sociale en creatieve voorlopers met subsidies, leningen en investeringskapitaal. DOEN Participaties is de maatschappelijke investeringsmaatschappij van Stichting DOEN en investeert al bijna 30 jaar in een vroege fase in duurzame en sociale startups en durft daarbij veel risico te nemen. Impact staat centraal in alle investeringen. Het bedrijf is volledig eigendom van en wordt bestuurd door Stichting DOEN. Kijk voor meer informatie op www.doenparticipaties.nl

Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, arbeidsvermogen of levensovertuiging.

Word jij onze nieuwe impact stagiair? Reageer via [email protected] met jouw motivatie en CV.

Probeer de motivatiebrief niet uitgebreider dan één A4 te maken. Voor vragen over de inhoud van de functie of het proces kan je contact opnemen met Wout van Blommestein via +316 5007 4004. Als onderdeel van de procedure kan ook een VOG gevraagd worden.