Vacature: Programmamanager Regeneratieve Economie

De reactietermijn is gesloten.


Stichting DOEN, dé financier van vernieuwende initiatieven die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken, zoekt per direct een:

Programmamanager Regeneratieve Economie
(36-40 uur)

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. Het team dat zich bezighoudt met financieringen op het gebied van regeneratieve economie (waaronder circulaire businessmodellen, landschapsherstel en duurzame energie) bestaat momenteel uit drie programmamanagers, een junior programma manager en twee teammedewerkers.

De Programmanager draagt zorg voor de financiering van vernieuwende initiatieven (subsidies, subsidies met ontbindende voorwaarden en leningen) en monitoring van initiatieven. De focus ligt op voorlopers die impact maken in Nederland, Oost-Afrika en India.

Voorbeelden uit de portefeuille:

Wat ga je concreet doen?

 • Je bent continue op zoek naar duurzame voorlopers en innovaties in Nederland en internationaal die de transitie naar een inclusieve, regeneratieve economie mogelijk maken.
 • Je houdt zicht op de transities waar DOEN aan werkt, en levert vanuit daar een bijdrage aan de strategische invulling van onze meerjarenplannen met oog voor de overlap met de andere DOEN thema’s.
 • Je identificeert, selecteert en beoordeelt financieringsaanvragen binnen het team Regeneratieve Economie, en beheert een eigen portefeuille. Je focus zal met name liggen op initiatieven op het gebied van toegang tot duurzame energie, circulair ondernemen en landschapsherstel.
 • Je communiceert over en vertegenwoordigt Stichting DOEN, de focusgebieden van het team Regeneratieve Economie en de Postcode Loterij.
 • Je zet jouw kennis en netwerk actief in om voorlopers onderling met elkaar te verbinden in binnen- en buitenland.
 • Je zoekt samenwerking met collega’s uit andere teams en draagt actief bij aan DOEN als organisatie.

Wij willen jou voor deze plek, omdat...

 • Jij beschikt over WO werk- en denkniveau en daarnaast minimaal 8 - 10 jaar relevante werkervaring hebt, ook binnen de internationale context waar DOEN actief is.
 • Je bewezen betrokkenheid hebt bij de visie en missie van Stichting DOEN.
 • Je relevante ervaring en kennis hebt op het gebied van transities, duurzaamheid en innovatie, in het bijzonder toegang tot duurzame energie, circulaire economie en landschapsherstel.
 • Je relevante ervaring hebt op het gebied van verstrekken van financieringen of ervaring met fundraising van businessmodellen van vroege fase ondernemers en andere voorlopers.
 • De volgende competenties goed bij jou passen: innovatief, ondernemend, onderhandelen, samenwerken en integriteit.

Wat bieden wij?

 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan de transitie naar een duurzame, inclusieve en creatieve wereld.
 • Een interessante en afwisselende baan in een informele organisatie met een professionele cultuur, gedreven collega’s en een breed werkterrein: van bewonersinitiatieven, kunst- en cultuur tot circulaire economie.
 • De ruimte om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen en veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een dienstverband van 36-40 uur en een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Goed salaris, een stabiele pensioenregeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Tot slot krijg je van ons een Altijd Vrij OV-kaart en kan je wekelijks meedoen met kickboksen, bootcamp of yogalessen. Ook lunchen we samen in het bedrijfsrestaurant.

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, arbeidsvermogen of levensovertuiging.

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie naar [email protected] De gesprekken vinden doorlopend plaats. Wil je meer informatie? Jitske Harms (Programmamanager) staat je graag te woord over de functie via 06-23152245. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Pieter van der Oest (Recruiter) via [email protected]. Een online persoonlijkheidstest, case en referentiecheck maken onderdeel uit van de procedure. De procedure bestaat uit 3 gesprekken in de periode tot eind maart. Voor een contract bij Stichting DOEN is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag een voorwaarde.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. www.doen.nl

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.