Vacature: Junior Programmamanager - Team Groen

Stichting DOEN is het fonds van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij en financiert al 30 jaar vernieuwende initiatieven van mensen die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN meer dan 250 voorlopers die hun innovatieve ideeën tot leven weten te brengen op het gebied van circulaire economie, duurzame energie, sociaal ondernemen en kunst en cultuur in binnen- en buitenland. Zo stond DOEN aan de wieg van de OV fiets, Fairphone en Kromkommer. En daar zijn we best trots op!

Ter versterking van het team zoekt DOEN per direct een bevlogen en competente:

Junior Programmamanager
Team Groen (36-40 uur)

Als Junior Programmamanager werk je samen met de programmamanagers aan financieringsvoorstellen (subsidies, subsidies met ontbindende voorwaarden en leningen). Ook heb je een eigen portefeuille in beheer van partners wiens impact je monitort, waar je klaar voor staat als ze hulp nodig hebben en die je, waar mogelijk, aan elkaar of andere strategische partijen verbindt. De focus ligt op innovatieve voorlopers die duurzame impact maken in Nederland, Oost-Afrika en India binnen de programma’s Circulair Ondernemen, Duurzaam Voedselsysteem en Duurzame Energie. Je gaat naar (inter)nationale conferenties en netwerkevents, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in deze regio’s en thema’s. Het team waarbinnen je komt te werken bestaat uit zes collega's: vier programmanagers en twee teammedewerkers.

Tevens voer je als Junior Programmamanager zelfstandig analyses uit op marktontwikkelingen en trends, en organiseer je netwerkbijeenkomsten met en voor onze partners. Het doel is de DOEN-gelden zo verantwoord en effectief mogelijk te besteden en optimaal bij te dragen aan de missie en visie van Stichting DOEN.

Voorbeelden uit de portefeuille:

Vlnr. The Ketchup Project, Unwaste, Wilder Land

Wat ga jij als Junior Programmamanager concreet doen?

 • Je bent actief betrokken bij de selectie en beoordeling van financieringsaanvragen binnen het thema Groen,
 • Je schrijft ‘lichte’ voorstellen, en beheert een eigen portefeuille. Het uitvoeren van due diligence is onderdeel van het proces;
 • Je doet analyses van marktontwikkelingen, trends en rapporten op verzoek van de programmanagers;
 • Je coördineert evaluaties van partners of programma’s;
 • Je coördineert netwerkbijeenkomsten voor en met partners;
 • Je bent continue op zoek naar duurzame voorlopers;
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de transitie naar een duurzame samenleving in Nederland, en daarbuiten, en deelt deze kennis proactief;
 • Je communiceert over Stichting DOEN, de programma’s van team Groen, de Postcode Loterij en VriendenLoterij;
 • Je bent een verbinder en je zet jouw kennis en netwerk actief in om voorlopers onderling met elkaar te verbinden. Dit netwerk kun je opbouwen of uitbouwen bij DOEN.

Wij willen jou voor deze functie, want...

Jij beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je minimaal 2-4 jaar relevante werkervaring. En verder:

 • Heb je bewezen betrokkenheid bij de visie en missie van Stichting DOEN en affiniteit met transitiegericht denken;
 • Heb je relevante ervaring en kennis op het gebied van duurzaamheid en innovatie, op minimaal 1 van de 3 programma’s bij team Groen (Circulair Ondernemen, Duurzaam Voedselsysteem en Duurzame Energie);
 • Heb je werkervaring in het buitenland (opgedaan tijdens studie/stage/werk);
 • Beschik je over financieringskennis en ervaring;
 • Spreek en schrijf je goed Nederlands en Engels, schrijfervaring is een pre;
 • Ondernemerservaring of ervaring bij een start-up is een pre;
 • Je bent nieuwsgierig en weet nieuwe onderwerpen snel eigen te maken;
 • Daarbij zijn de volgende competenties gewenst: innovatief, ondernemerschap, in staat om resultaten te realiseren, plannen en organiseren, en samenwerken.

Wat bieden wij jou?

 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan een groene, creatieve en sociale samenleving;
 • Een interessante en afwisselende baan in een informele organisatie met een professionele cultuur en gedreven collega’s;
 • De ruimte om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen;
 • Een fulltime dienstverband en een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Goed salaris, een stabiele pensioenregeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Tot slot krijg je van ons een Altijd Vrij OV-kaart en kan je wekelijks meedoen met kickboksen, bootcamp of yogalessen. Ook lunchen we altijd samen in het bedrijfsrestaurant.

Waar ga je werken?
Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, arbeidsvermogen of levensovertuiging.

Zien we je snel?
Enthousiast geworden? Kom kennismaken! Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie via [email protected]

Wil je meer informatie? Maarten Derksen staat je graag te woord via 06-8256038. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Carolina van Iperen (Recruiter) via [email protected] Een online persoonlijkheidstest en referentencheck maken onderdeel uit van de procedure. Er zullen twee sollicitatierondes worden gehouden.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Over Stichting DOEN
DOEN financiert transitiegericht: we ondersteunen projecten die samen een beweging creëren en anderen (ketens, consumenten, deelnemers, bewoners) inspireren mee te gaan in de transitie naar een groene, sociale, creatieve samenleving. Ook zijn we een impact-first fonds: onze partners werken aan een betere wereld, en wij kunnen hen daarbij helpen.

Benieuwd naar alle voorlopers die DOEN binnen het thema ‘groen’ ondersteunt? Klik dan hier voor meer informatie.