Vacature: Communicatie Manager

Stichting DOEN, hét fonds voor groene, sociale en creatieve voorlopers, zoekt per direct een ervaren en gedreven

Communicatie Manager
(32-40 uur per week)

Stichting DOEN is het fonds van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij en financiert al 30 jaar vernieuwende initiatieven op onder meer het gebied van circulaire economie, duurzame energie, sociaal ondernemen en kunst en cultuur in binnen- en buitenland. Jaarlijks worden tussen de 250-400 aanvragen goedgekeurd van voorlopers die de transitie naar een duurzame, sociale en creatieve wereld versnellen.

Het communicatieteam, bestaande uit 3 personen, spant zich in om deze prachtige voorlopers zichtbaar te maken voor diverse doelgroepen. Het team wordt in de uitvoering van de communicatieactiviteiten ondersteund door communicatiebureau De Schepper Campagnes.

Onder leiding van de teammanager draagt de Communicatie Manager zorg voor de uitvoering van de online strategie (social media, websites, nieuwsbrief, online jaaroverzicht). Daarnaast adviseert de Communicatie Manager het team sociaal en voert de Communicatie Manager verschillende werkzaamheden uit om het werk van de ondersteunde voorlopers zichtbaarder te maken en hun stem in het maatschappelijk debat groter te maken. Tot slot ondersteunt de Communicatie Manager het communicatieteam bij het uitvoeren van diverse andere werkzaamheden, zoals het jaarplan en het (online) jaarverslag.

Wat ga je concreet doen?
In samenwerking met het communicatieteam en ondersteund door De Schepper Campagnes geef je vorm aan de online communicatie strategie van Stichting DOEN en de verschillende aanverwante merken (DOEN Participaties, het VriendenLoterij Fonds en het Postcode Loterij Buurtfonds)

  • Je bent voorzitter van het redactieoverleg en werkt de contentkalender uit voor de verschillende online kanalen (websites, YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram) en voert deze uit
  • Je adviseert over de inzet van de diverse online kanalen en draagt zorg voor de uitvoering (zelfstandig teksten schrijven, inzet advertising, community management, analyse en rapportages)
  • Je verzamelt content, schrijft en verstuurt de nieuwsbrief van Stichting DOEN
  • Je ondersteunt het communicatieteam bij uitvoering van andere communicatie-activiteiten, zoals het verzorgen van content voor diverse publicaties of ondersteuning bij het organiseren van evenementen.

In jouw rol als adviseur van team Sociaal:

  • Je adviseert team Sociaal ten aanzien van het zichtbaar maken van de financieringen
  • Je geeft vorm aan het overkoepelende verhaal, waarom DOEN deze voorlopers ondersteunt vanuit haar visie op een samenleving waar iedereen meetelt en het gemeenschappelijke voorop staat.
  • Je initieert, coördineert en voert projecten uit die ervoor zorgen dat dit verhaal de juiste doelgroepen bereikt

Wij willen jou voor deze plek, want…

Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met terreinen waar Stichting DOEN actief is, in het bijzonder het sociale terrein. Daarnaast ben jij een echte online junkie. Social Media kanalen fascineren jou en kennen geen geheimen voor jou. Je bent in staat om met scherpe content de aandacht van je volgers vast te houden en nieuwe mensen te bereiken. En je weet ook hoe je de successen kunt meten, en de strategie kunt bijsturen op basis van behaalde resultaten. Tot slot heb je minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met online communicatie en een relevante (communicatie)opleiding op HBO of universitair niveau.

En hier kom je terecht

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld groener, socialer en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. Communicatie speelt een essentiële rol bij DOEN: voor het aantrekken van aanvragers, om de nog onbekende initiatieven zichtbaarder te maken en hun cruciale rol in het versnellen van de transities en om DOEN op de kaart te zetten als hét fonds voor vernieuwing. Je werkt samen met bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s en leert een enorme hoeveelheid voorlopers kennen. In deze rol krijg je een grote mate van zelfstandigheid en kun je veel opstarten en neerzetten.

Bij Stichting DOEN werken ca. 40 mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Daar worden we blij van, want diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, eventuele arbeidsbeperking of gender- en seksuele identiteit.

Tot slot kun je wekelijks meedoen met kickboksen, bootcamp of yogalessen en ga je werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland op loopafstand van station Amsterdam Zuid.

Interesse? Reageer dan voor 30 april via [email protected] met jouw motivatie en CV.

Voor vragen over de inhoud van de functie en voor procedurele vragen kan je contact opnemen via [email protected] of bellen met Tatiana van Lier (hoofd communicatie & stakeholder management) via 06-49500887 .