20 juni 2018
nieuws

Je eigen bedrijf voorzien van ledverlichting, zonne-energie of andere besparingsmaatregelen zonder directe noodzaak duizenden euro's te investeren. Dat kan via een slim leaseconcept van Volgroen. Om de organisatie te versterken en haar activiteiten verder uit te breiden, investeert DOEN Participaties in deze innovatieve organisatie. Zo krijgt Volgroen een forse impuls en kunnen nieuwe maatregelen - zoals duurzame warmte en elektrische laadpalen - aan hun aanbod worden toegevoegd.

Duurzame energietechnologie als service
Volgroen werkt samen met leveranciers en installateurs van onder andere ledverlichting en zonnepanelen om hun energiebesparende producten als lease aan te bieden. Hierdoor betaalt de klant een maandelijks bedrag vanuit de besparing op zijn energiekosten. Op termijn wordt de klant eigenaar van de installatie.

Versnellen energietransitie
Volgroen is in 2011 opgericht door Emiel van Sambeek en Jan-Willem Martens. Sinds 2014 biedt het bedrijf kant-en-klaar-financiering aan voor individuele energiebesparingsmaatregelen in Nederland. En met succes. Al meer dan 470 ondernemers hebben hun bedrijf verduurzaamd en kosten bespaard dankzij Volgroen.

Het stimuleren van energiebesparing en duurzame energie zijn belangrijke onderdelen van het versnellen van de energietransitie. Daarom is DOEN al sinds 2016 betrokken bij Volgroen. Mede dankzij onze steun kon het bedrijf snel groeien. Met de investeringen van DOEN Participaties en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) kan Volgroen hun producten verder uitbreiden, zodat het voor MKB-ondernemers nog aantrekkelijker wordt om te verduurzamen.