13 augustus 2018
nieuws

De overgang naar een meer plantaardig dieet versnellen, zodat onze planeet een duurzame en gezonde toekomst tegemoet gaat. Dat is het doel van onze partner Jack Bean. Oprichters Pepijn Schmeink en Mathijs Huis in 't Veld zijn van mening dat toegankelijke, betaalbare en vooral goed smakende plantaardige fastfood de massa kan overtuigen om minder dierlijke vetten te eten. In juni openden zij hun eerste locatie, tegenover Rotterdam CS.

Hun doelgroep is niet alleen de veganistische of vegetarische consument. Ze richten zich voornamelijk op vleeseters die op zoek zijn naar een snelle en betaalbare lunch. Ze hopen hen te inspireren om minder vlees te eten. Mathijs Huis in 't Veld: "We hebben al veel mensen gehad die bij ons binnenliepen en niet wisten dat we plantaardig eten serveren. Sommige mensen twijfelen eerst, maar besluiten het toch een kans te geven. Bijna iedereen is enthousiast over de smaak van ons eten. Dat zijn onze meest bevredigende momenten, wanneer we iemand hebben verrast met de smaak en kwaliteit van ons eten.”

Samen met DOEN Participaties en Ifund opent Jack Bean voor het einde van 2020 drie locaties door heel Nederland en een professionele deelkeuken. Op de lange termijn streeft Jack Bean naar locaties in alle grote steden in West-Europa. Kijk voor meer informatie op www.jackbean.nl.