3 april 2017
nieuws

DOEN Participaties BV, de innovatieve investeringsmaatschappij van Stichting DOEN, heeft een nieuwe investering gedaan in Finch Buildings.

Duurzaam wonen beschikbaar maken voor iedereen
Finch Buildings heeft als missie duurzaam wonen beschikbaar te maken voor iedereen. Dit doet Finch door het maken van permanente verplaatsbare gebouwen van massief hout, die zowel in productie als in gebruik de laagst mogelijke CO2 ‘footprint’ hebben; zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het design.

De gebouwen van Finch Buildings bestaan uit aanpasbare modules en houden volledig rekening met het milieu. Vrijwel alle materialen in de Finch modules kunnen worden hergebruikt. Sloop is wat Finch betreft een begrip uit het verleden. Finch Buildings kunnen vijf tot zeven lagen hoog gestapeld worden. Op de bouwplaats worden ze als legostenen op elkaar gestapeld. Hierdoor zijn er eindeloos veel mogelijkheden.

Waarom deze investering?
“DOEN Participaties investeert al meer dan 20 jaar in voorlopers die een groenere, socialere en creatievere samenleving willen maken” zegt Alexander ten Have (investment manager bij DOEN Participaties). “Finch Buildings is een prachtig voorbeeld hiervan. Er is binnen de woningbouwsector veel behoefte aan kwalitatief hoogwaardige, flexibele en milieuvriendelijke oplossingen voor (tijdelijke) huisvesting van bijv. studenten en vluchtelingen. Finch Buildings biedt deze oplossingen en onderscheidt zich daarbij door de grote focus op duurzaamheid, circulariteit en haar sociale betrokkenheid”.

Met deze investering is Finch Buildings in staat sneller te groeien. Daarnaast worden de duurzaamheidsambities van Finch Buildings nog verder versterkt. “Met DOEN Participaties hebben we een koploper in duurzaamheid aan ons bedrijf weten te verbinden. Dit vormt voor ons, samen met de andere aandeelhouders, een ideale verstevigende combinatie” aldus Jurrian Knijtijzer (oprichter van het bedrijf).