8 december 2017
nieuws

Een groene, sociale of creatieve toekomst is alleen haalbaar als alle partijen samenwerken, we zeggen het vaker. Daarom is het nieuws dat Black Bear Carbon en AkzoNobel elkaar hebben gevonden geweldig. Zo ontstaat een circulaire samenwerking die een flinke besparing op CO2-uitstoot oplevert.

Black Bear heeft een techniek ontwikkeld om de grondstof carbon black uit oude autobanden te halen. Op dit moment gebruiken we een deel van de oude autobanden om de veelbesproken korrels voor kunstgrasvelden te maken, maar het merendeel wordt gewoon verbrand. Wereldwijd gaat dit om maar liefst anderhalf miljard autobanden! Met het verbranden gaan waardevolle grondstoffen verloren en komt natuurlijk veel CO2 vrij.

De grondstof die Black Bear weet her te gebruiken haalde AkzoNobel tot voor kort uit aardolie. Een weinig milieuvriendelijke methode. Nu kan dezelfde grondstof worden gebruikt, maar met een verschil voor het milieu die gelijk staat aan het planten van een miljoen bomen, zo zegt directeur, Martijn Lopes Cardozo, van Black Bear Carbon.

Black Bear laat zien waarom Stichting DOEN gelooft in voorlopers. Ze hebben een idee dat mensen bereikt, groeit en impact maakt. Ook AkzoNobel zet hiermee de toon. Ze laten zien dat het anders kan en zijn hiermee een voorbeeld dat hopelijk doet en eigenlijk moet volgen.