#Zokanhetook helpt ons kiezen voor plantaardig eten

Nieuwsoverzicht

Een onmisbare schakel in vrijwel elke transitie is de consument. Jij en wij maken elke dag keuzes, vaak uit gewoonte, die een positieve of negatieve invloed hebben op onze gezondheid en die van de wereld. Met de campagne #Zokanhetook wil The Green Protein Alliance ons beter laten kiezen als het om gaat om wat we eten. Door samen meer plantaardig en minder dierlijk voedsel te consumeren leven we niet alleen gezonder, maar verkleinen we de impact op ons klimaat!

Betere balans, beter klimaat
De overgang naar een meer plantaardig dieet is een van de meest impactvolle oplossingen tegen klimaatverandering. Daarom steunen wij vanuit de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij deze campagne en de bijbehorende doelstelling om in 2025 de balans tussen dierlijk en plantaardig voedsel van 61/39 terug te brengen naar 50/50. Waar het in het verleden misschien nog lastig was om voor elk dierlijk product een passende vervanger te vinden, is dit met het huidige aanbod steeds makkelijker.

Leuk, makkelijk en lekker

Voor ieder dierlijk product bestaat een plantaardige vervanger, en als je het eenmaal weet, wordt het kiezen voor plantaardig steeds leuker, lekkerder en ook niet onbelangrijk voor een keuze die je elke dag maakt: makkelijker. Op de speciale website zokanhetook.nu lees je hapklaar hoe je op elk moment van de dag een lekker plantaardig gerecht op tafel zet en blijf je op de hoogte van alle plantaardige ontwikkelingen. En heb je een vraag of zelf een leuke tip, dan kun je deze insturen. Wij doenmee!Vanuit onze groene, sociale en creatieve programma’s zijn we in het bijzonder op zoek naar vernieuwende initiatieven die inzetten op de eiwittransitie: op naar een duurzame en gezonde (50/50) balans tussen de plantaardige en dierlijke eiwitten op ons bord. Het thema Klimaat & Voedsel leent zich goed voor samenwerkingen tussen partners die actief zijn binnen verschillende werkterreinen. Groene, sociale en creatieve partners die de handen ineen slaan voor een gezamenlijk doel, dat willen we in 2019 nog meer zien. Lees hier meer over onze programma's.