Weer of geen weer, deze herfstvakantie hoef jij je niet te vervelen!

Nieuwsoverzicht

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Wij hebben een aantal tips van onze partners voor je op een rij gezet om zowel met zonnig als regenachtig herfstweer van alles te zien en te beleven. Dus laat je inspireren en trek er op uit.

Uitjes voor het hele gezin

1| Bezoek de fabriek van Chocolatemakers in Amsterdam

Wil jij zien en proeven hoe chocolade wordt gemaakt? Dat kan bij de fabriek van Chocolatemakers in de Amsterdamse cacaohaven. Volg bijvoorbeeld een rondleiding en leer alles over hun volledig duurzame chocoladeketen. Of laat je door gerenommeerd sommeliers verassen door combinaties van chocolade met wijn, kaas, bier of thee.

2| Vaar mee met Rederij Lampedusa door de Amsterdamse wateren

Rederij Lampedusa vaart met twee voormalige vluchtboten en bemanning met vluchtelingenachtergrond door de Amsterdamse wateren. Deze bijzondere rondvaart biedt op een positieve manier aandacht voor verhalen over migratie, waarbij de geschiedenis van de stad centraal staat. Momenteel kun je helaas niet online boeken, dus neem even contact met ze op via [email protected]

3| Bezoek de biologische zondagsmarkt bij De Groene Afslag in Laren

Hou jij van (h)eerlijke, biologische, lokale en vegetarische producten? Ga dan naar de biologische markt bij De Groene Afslag in Laren. Iedere eerste en derde zondag van de maand kun je hier lekker rondstruinen.

Zie en proef hoe duurzame chocolade wordt gemaakt bij de fabriek van Chocolatemakers.

4| Ga naar het Warming Up Festival in Amsterdam

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 oktober vindt in de Tolhuistuin te Amsterdam het Warming Up Festival plaats. Tijdens dit festival worden kunst en cultuur verbonden met het klimaatvraagstuk. Er is muziek, theater, kunst en lezingen over hoe we samenleven op een opwarmende planeet.

5| Bezoek theatervoorstelling ‘George en Eran worden veganisten’ door het hele land

George en Eran worden veganisten is een voedselkomedie waarin we onszelf bevragen over hoe we in de praktijk omgaan met eten. In de voorstelling nemen de makers klimaatfanatici op de hak, maar zetten ze het publiek ook aan het denken. De komende periode zijn er voorstellingen door het hele land en tijdens de herfstvakantie spelen zij bijvoorbeeld in Leeuwarden, Helmond, Arnhem en Purmerend.

6| Bezoek tentoonstelling Democracy in Museum van de Geest te Amsterdam

In de Hermitage in Amsterdam kun je de tentoonstelling Democracy bewonderen én zelf aan deelnemen. Als bezoeker mag je met een gekleurde markeerstift iets toevoegen aan de tentoonstelling die outsider- en insiderkunst combineert en zich niet in een hokje laat plaatsen. Alles is toegestaan: kunstige krabbels of woorden op de muren, het plexiglas of de vloer.

Bezoek 'Democracy' in Museum van de Geest.

Restauranttips

7| Ontbijt, brunch of lunch bij Dignita Amsterdam

Bij sociale horecaonderneming Dignita werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier kun je genieten van ontbijt, brunch of lunch op drie verschillende locaties in Amsterdam. Binnenkort opent er met steun van DOEN ook een locatie in Den Haag.

8| Eet plantaardig fast food bij Jack Bean in Rotterdam

Jack Bean is een 100% plantaardige fastfoodformule die bijdraagt aan de verduurzaming van de voedselketen door snelle, lekkere en betaalbare maaltijden aan te bieden in hun restaurant in Rotterdam.

9| Genieten van meer dan 100 soorten thee doe je bij Het Theeza(a)kje in Nijmegen

Het Theeza(a)kje is een theefabriek en winkel in het centrum van Nijmegen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen en zo weer meedoen aan de maatschappij. Als echte theeleut kun je hier je plezier op, want er zijn meer dan 100 soorten thee die je thuis of in de winkel kunt nuttigen.