Week tegen Eenzaamheid: Een klein gebaar maakt een groot verschil

Nieuwsoverzicht

Vier op de tien Nederlanders voelen zich eenzaam, blijkt uit onderzoek van het CBS. De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van het Ministerie van VWS om samen eenzaamheid tegen te gaan. Van 29 september t/m 6 oktober vinden er honderden activiteiten plaats waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Ook verschillende DOEN-partners zetten zich in voor mensen die zich eenzaam voelen. We lichten er een paar uit.

Stichting Thuisgekookt: Kook het verschil

In de Week tegen Eenzaamheid roept Stichting Thuisgekookt met #kookmeer mensen op om zich aan te melden als thuiskok. Want door als thuiskok één of twee keer per week een portie meer te koken, kun je het verschil maken voor een eenzame buurtgenoot.

Het Residentie Orkest: muziek verbindt

Het Residentie Orkest wil met het project Symphony 2030 iedere Hagenaar de kracht van muziek laten ervaren. Met diverse projecten willen ze inwoners van Den Haag inspireren en met elkaar verbinden. Een voorbeeld van zo’n project is Portiekmuziek waarmee ze muziek tot aan de voordeur brengen bij mensen die eenzaamheid ervaren en nauwelijks buiten de deur komen.

Oma’s Soep: Het beste recept tegen eenzaamheid

Oma’s Soep brengt eenzame ouderen en jonge vrijwilligers bij elkaar om samen soep te maken. Met de opbrengst van de heerlijke verse soepen organiseren ze wekelijks activiteiten voor meer dan duizend ouderen door heel Nederland.