6 juni 2018
nieuws

Dit jaar nodigde Stichting DOEN vijf internationale cultuurpartners, die festivals organiseren in West en Oost Afrika, uit voor een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid op Oerol Festival. De organisatoren van Oerol presenteerden samen met hun partner Innofest een aantal cases. Innofest is een partij die  ieder jaar zo’n dertig innovaties test op festivals, zodat deze sneller en beter van prototype naar ready-to-market product of dienst kunnen groeien.

Oerol is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in juni, dat wordt gehouden op het eiland Terschelling. Met ieder jaar zo'n 50.000 bezoekers die komen genieten van optredens van toneelgroepen, muziekanten en (beeldende) kunstenaars. Oerol zet in op duurzaamheid. Bijvoorbeeld door drankjes in glaswerk i.p.v. plastic bekers te serveren. Maar ook door vegan cateraars uit te nodigen, biologisch afbreekbare verpakkingen te gebruiken, voedselresten te verwerken i.p.v weg te gooien en door de installatie van LED-verlichting op kantoor. De basis voor een duurzame operatie.

Samen met Innofest test Oerol ook ingewikkeldere innovaties. Bijvoorbeeld de inzet van duurzamere of volledig afbreekbare plastics, toepassingen voor kartonresten, stroomlevering op afgelegen plekken, maar ook hoe je nieuwkomers op goede wijze kunt integreren in je organisatie. Zo konden Afrikaanse festivalmanagers met hun bezoek inspiratie opdoen en contacten leggen. Zodat ze voor hun eigen festivals oplossingen ontwikkelen en mensen op dit gebied kunnen trainen. Meer weten? Bekijk alle Oerol cases hier.