Stichting DOEN steunt Onze Markt voor eerlijke voedselproductie

Nieuwsoverzicht

Ben jij bereid om 20 cent meer te betalen voor jouw eieren? Onze Markt is een coöperatief voedselmerk dat eerlijk voedsel naar de markt brengt. Eerlijk voor de boer, voor de consument en voor de natuur. Met de ei-PrijsWijzer kunnen consumenten hun stem laten horen en meebeslissen over de eisen en prijs van producten. En dat is Appeltje EITJE.

Een eerlijke prijs voor boeren
Samen met consumenten bepalen de PrijsWijzers van Onze Markt waar eerlijk voedsel aan moet voldoen. Zo kunnen ze de boer een eerlijke vergoeding geven. De Prijswijzer informeert de consument precies hoe de prijsopbouw in elkaar zit, zodat zij in de supermarkt een bewuste keuze kunnen maken. Door de eerlijke prijs die de boer ontvangt kan hij investeren in een duurzaam bedrijf en zorg dragen voor onze natuur. De eieren waarover consumenten in de ei-PrijsWijzer meebeslissen kun je vervolgens in het najaar van 2022 in alle schappen van de Coop supermarkten vinden. Tegen de prijs die door consumenten gekozen is.

Steun van DOEN
Met steun van Stichting DOEN kan Onze Markt een professionaliseringsslag maken en de ei-Prijswijzer ontwikkelen. Maarten Derksen, programmamanager Stichting DOEN: “Door consumenten een stem te geven verhoogt Onze Markt de waardering voor voedsel en garandeert daarnaast eerlijke prijzen voor boeren.”

Meer weten of zelf de ei-PrijsWijzer invullen? Zie www.onzemarkt.nl