19 mei 2017
nieuws

Niets is leuker dan ondersteunde voorlopers die hard werken en mooie dingen doen, te zien groeien. Zo komt Social Label binnenkort met haar 10e collectie. Ditmaal een Brabants onderonsje. Het Bossche ontwerpersduo Jos Kranen-Johannes Gille gaat namelijk een design productlijn ontwerpen waarmee het eveneens Bossche WeenerXL aan de slag gaat.

Met werk- en ontwikkelbedrijf WeenerXL werkt Social Label al vanaf de start van de werkplaats in Den Bosch samen. Daarom is het extra leuk dat deze succesvolle combinatie nu wordt beloond met dit nieuwe project en dus een uitdagende klus voor de medewerkers.

De ontwerpers zijn nu aan zet en zijn net als Social Label en WeenerXL erg enthousiast. Ze omschrijven het project als ‘een avontuur met de allure jongensboek’. Aan hen nu de taak dit jongensboek te schrijven. Het begin is in elk geval goed. We kunnen niet wachten op de rest!

Reineke Schermer
"Wij steunen Social Label omdat ze design inzetten voor de steeds grotere groep mensen die niet zo makkelijk aansluiting vinden in onze maatschappij, laat staan instromen in het reguliere arbeidsproces. De makers worden betrokken bij het ontwerp en bij de presentatie van de producten waardoor ze volwaardig onderdeel van het maakproces worden. Hierdoor zijn ze trots op het product dat ze maken en waarderen ze hun werkplaats (nog) meer!"
Reineke Schermer
Programmamanager

Social Label ondersteunen wij vanuit de bijdrage van de VriendenLoterij. Wil je meer weten over dit initiatief en ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de 9 eerdere collecties. Ga dan naar www.sociallabel.nl. Meer informatie over de Sociale Ondernemers die ook ondersteund worden door DOEN vind je bij ons programma Sociaal Ondernemen.