Social Enterprise World Forum 2023 vindt plaats in Amsterdam

Nieuwsoverzicht

Elk jaar komen social enterpreneurs van over de hele wereld samen tijdens het Social Enterprise World Forum (SEWF) om te leren, geïnspireerd te raken en te netwerken. In het najaar van 2023 vindt dit belangrijke evenement in Amsterdam plaats. Als financier van diverse duurzame en sociale ondernemingen in binnen- en buitenland is Stichting DOEN daar natuurlijk bij.

Hét forum voor sociaal ondernemerschap

Het Social Enterprise World Forum is in 2008 in Schotland opgericht om de wereldwijde beweging voor social enterpreneurs te versterken en te laten groeien, om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden en om de ecosystemen van sociaal ondernemerschap te versterken. Het evenement vindt elk jaar plaats op een andere plek in de wereld.

SEWF23: Collective Action. Sustainable Change.

SEWF23 gaat van start op 28 maart 2023 met het virtuele Youth Forum. Op 24 mei is er een virtueel Policy Forum en van 9 t/m 13 oktober 2023 is de SEWF23 Week in Amsterdam, met op 11 en 12 oktober het hoofdevenement in de Kromhouthal. Verwacht wordt dat er zo’n 1.200 bezoekers uit Nederland en daarbuiten komen, plus nog eens 5.050 online deelnemers.

De thema’s van SEWF23:

  • Ecosystemen: toenemende kansen voor handel, samenwerking en collectieve actie
  • Eerlijkheid: zorgen voor gelijkheid en inclusie voor iedereen
  • Migratie: ondernemende oplossingen voor een beter leven
  • Nieuwe economie: mens en planeet centraal stellen
  • Planeet: leven en handelen binnen planetaire grenzen

DOEN doet mee

De Nederlandse brancheorganisatie Social Enterprise NL en Amsterdam Impact (onderdeel van de gemeente Amsterdam) zijn co-host van het evenement, de Postcode Lottery Group (waar de Postcode Loterij en VriendenLoterij deel van uit maken) is één van de partners. Het naar Nederland halen van het forum kan een goede ‘push’ geven aan het onderwerp social entrepreneurship en daar sluit DOEN zich als belangrijke speler binnen het ecosysteem graag bij aan.

Voor meer informatie en het kopen van tickets voor SEWF23, kijk hier.