Seedstars organiseert Land Innovation Prize om landschapsherstel te versnellen

Nieuwsoverzicht

[English link below]
Het Afrikaanse continent bestaat voor bijna tweederde uit beschadigde grond. Door ontbossing en uitdroging is zo'n 700 miljoen hectare aan grond niet goed gewapend tegen klimaatverandering en moeilijk te gebruiken voor de groei van de economie. Met de “DOEN Land Restoration Prize” gaat onze nieuwe partner Seedstars op zoek naar landschapsherstelondernemingen in Oost-Afrika. Vanaf de grond kunnen zij de toekomst van het land verbeteren.

Natuurlijk draait een wedstrijd als deze om veel meer dan het vinden van een winnaar. De prijs zorgt dat ondernemers zich laten zien, elkaar uitdagen en anderen inspireren zich ook in te zetten voor dit doel. Het zet het onderwerp landschapsherstel op de kaart. Met deze gedachte steunen wij Seedstars vanuit de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Het educatieplatform en kennisnetwerk van onze partner helpt lokale ondernemers met potentie om deze zo goed mogelijk te benutten. Zo mag ook de winnaar van de ‘DOEN Land Restoration Prize’ 9 maanden lang rekenen op begeleiding, training en steun vanuit het Seedstars netwerk.

De inschrijfperiode voor deze competitie loopt nog tot 15 oktober en wordt door ons uiteraard op de voet gevolgd. Wil je meer weten over deze prijs of het werk van onze nieuwe partner Seedstars? Via onderstaande link lees je alles en meer.

More information about the competition.


Om uitputting van de aarde en klimaatverandering tegen te gaan zijn ingrijpende veranderingen noodzakelijk. Wat we nodig hebben is een herstellende en circulaire economie die rekening houdt met de draagkracht van de aarde en met de basisbehoeften van alle mensen.
Meer weten? Lees dan over ons programma ‘Circulair Ondernemen’.