18 oktober 2016
nieuws

Qurrent is de groenste energieleverancier van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Opvallend is dat Qurrent de titel ‘de groenste’ dit jaar voor de derde keer op rij binnensleept. Het geheim? Met stroom van wind- en zonne-energieprojecten zorgt de energiecoöperatie voor een balans tussen energie verbruiken en energie opwekken. “Daar profiteren we allemaal van!” aldus Qurrent.

Het onderzoek
De Consumentenbond onderzoekt jaarlijks in samenwerking met Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu en WISE Nederlandse energieleveranciers. Belangrijkste aandachtspunten betreffen de duurzaamheid van geproduceerde (of ingekochte) stroom, de verkoop van stroom aan eindgebruikers en het investeringsbeleid. Uit het ‘Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers’ blijkt Qurrent voor de derde keer op rij de groenste van Nederland. De energiecoöperatie dankt de overwinning aan haar consistente inzet op hernieuwbare energie.

Kroon op het werk!
Na de realisatie van het Zuid Hollandse windpark ‘Hellegatsplein’ en het opleveren van ’s werelds eerste groene energie opwekkende landschapspark, is de uitslag van het onderzoek van de Consumentenbond een kroon op het werk van Qurrent. Directeur Richard Klatten: “Wij geloven in winst voor de planeet. We doen dus niet aan sjoemelstroom en kiezen ook niet voor kolen als energiebron, wanneer ze een jaartje goedkoper zijn. We kiezen  voor de groenste energie uit Nederland. Dat we tot driemaal toe uitgeroepen zijn tot groenste energieleverancier, is het resultaat van deze principiële keuze. Gelukkig zijn er steeds meer energieleveranciers die ons voorbeeld volgen.”

Qurrent feliciteert al haar leden, stakeholders en samenwerkende energiepartners met deze overwinning. De energiecoöperatie gedijt onder samenwerken. “Zo winnen we allemaal!” aldus Klatten.

Meer over DOEN en Qurrent