Prikkel je verbeelding tijdens Dutch Design Week 2022

Nieuwsoverzicht

Van 22 t/m 30 oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Verschillende DOEN-partners tonen er nieuwe perspectieven op onze samenleving.

Veranderkracht van collectieve verbeelding

DOEN gelooft in de kracht van verbeelding, deze is cruciaal in een wereld in beweging, waarbij niet vaststaat wat de uitkomsten zijn. Op zoek naar nieuwe antwoorden op grote maatschappelijke vraagstukken kunnen ideeën en alternatieven van creatieve geesten ons helpen een uitweg te verbeelden uit problemen als voedselverspilling, afvalbergen of uitsluiting van groepen mensen. Zij prikkelen de tijdgeest, betrekken verschillende groepen mensen, inspireren en bieden nieuwe verhalen en handelingsperspectieven.

Lucht en ruimte voor discussie en experiment

De DOEN-partners die aanwezig zijn tijdens DDW bieden tegengeluiden, stellen vragen over dominante systemen en helpen ons nieuwe perspectieven te ontdekken. In een gepolariseerd klimaat en veel waan van de dag creëren zij lucht en ruimte voor discussie en experimenten.

Een aantal partners van DOEN die aanwezig zijn bij DDW 2022:

1. De supermarkt van de toekomst
“Misschien ga je over dertig jaar wel naar de supermarkt om een boost te geven aan je immuunsysteem of humeur.” Food designer en curator van de Embassy of Food, Chloé Rutzerveld, schetst een van de mogelijke scenario’s voor de supermarkt van de toekomst. In de expo van Embassy of Food word je meegesleept in drie scenario’s voor de supermarkt in 2050.
Bezoek de Embassy of Food

2. Design Beyond Vision
Ontwerper Simon Dogger verloor zijn zicht tijdens zijn studie vormgeving op de Dutch Design Academy. Hij moest zichzelf een geheel nieuwe kijk aanwennen, die van non-visueel ontwerper. Met Design Beyond Vision verbinden hij en ontwerper Boey Wang visuele en niet-visuele werelden door middel van tastzin. Zo willen ze de ontwerpsector inclusiever maken. Tijdens DDW is er een tentoonstelling en organiseren ze een workshop en optreden bij DOEN-partner en bierbrouwer Rabauw.
Bezoek de tentoonstelling
Bezoek de workshop en het optreden

3. Embassy of Inclusive Society
Inclusiviteit is een voortdurende reis van leren en afleren. Ontwerp geeft ons een kompas, een kaart, wandelschoenen en vooral achteruitkijkspiegels om onze blinde vlekken op te zoeken. De Embassy of Inclusive Society maakt het vraagstuk van inclusiviteit bespreekbaar, bevraagt de huidige praktijk van ontwerp kritisch en daagt uit tot nieuw denken en gedrag.
Bezoek de Embassy of Inclusive Society

4. New Order of Fashion
Het internationale platform New Order of Fashion (NOoF) helpt vooruitstrevend modetalent in de transitie naar een circulaire mode-industrie door hen een platform te bieden en in contact te brengen met koplopers in de textielbranche. In het hart van de Dutch Design week toont NOoF prikkelende designs van ’s werelds meest veelbelovende ontwerptalenten.
Bezoek New Order of Fashion presents…
Volg een Borduur Workshop van New Order of Fashion