Postcode Loterij Buurtfonds voor financiering lokale buurtprojecten

Nieuwsoverzicht

Lokale organisaties, zoals buurthuizen en speeltuinverenigingen, kunnen vanaf vandaag bij het Postcode Loterij Buurtfonds aankloppen voor een financiële bijdrage voor hun buurtproject. Van moestuin tot speeltuin, dankzij een korte en eenvoudige aanvraagprocedure, blijft er geen goed idee op de plank liggen!

Vliegende start
Tijdens de pilot afgelopen zomer heeft het Buurtfonds al 40 buurtprojecten kunnen financieren. Van een vlindertuin in Tiel tot een nationale sportweek in Lelystad. Uiteenlopende projecten met hetzelfde doel: Nederland een beetje mooier maken.

“Een betere wereld begint vaak heel dichtbij. Veel bewoners zijn actief om hun buurt een fijnere plek te maken om te wonen”, aldus Tatiana van Lier van het Postcode Loterij Buurtfonds. “Als je een goed idee hebt, wil je dit snel en eenvoudig kunnen realiseren. Door heel Nederland te laten zien wat er gebeurt, hopen we nog meer mensen te inspireren om in actie te komen voor hun buurt!”

Voor een mooier Nederland
Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden en om buurtbewoners te inspireren om in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij. Benieuwd naar de gefinancierde projecten bij jou in de buurt? Zie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl