7 juli 2017
nieuws

Volgens de cijfers blijft kamperen voor veel Nederlanders een populaire bezigheid. We trekken er graag op uit met camper, tent of caravan. Kamperen kun je praktisch overal, zowel in eigen land als in het buitenland. Deze maand doe je dit zelfs in je eigen buurt!

Op verschillende plekken in het land kun je terecht op de Buurtcamping. Je loopt de deur uit met je tent en minuten later kampeer je samen met buurtgenoten en buurtorganisaties gewoon in je eigen stad of dorp. Mensen die je normaal bij de schappen van de supermarkt of wachtend op het stoplicht niet spreekt, leer je op de buurtcamping kennen. Eenmaal buiten is iedereen gelijk.

Natuurlijk is het kamperen met de buurt al een sociaal evenement dat goed is voor de cohesie in een buurt. Maar om de sociale functie van de verschillende buurtcampings te versterken zijn de plekken verdeeld in drie├źn. 1/3 van de plekken gaat naar betalende buurtbewoners, 1/3 naar de hardwerkende vrijwilligers en het laatste deel is beschikbaar gesteld voor mensen die anders niet op vakantie kunnen. Met de bijdrage die wij dankzij de VriendenLoterij geven wil de organisatie de komende jaren verder professionaliseren. Dit betekent het verder ontwikkelen van het verdienmodel en het uitbreiden van het aantal locaties. Een adviseur helpt de organisatie om de sociale impact de komende jaren te vergroten.

Jij kunt helpen door mee te DOEN! Dus kom ook en loop met een wc-rol onder je arm naar het toilet, speel badminton met je buurman, ontspan in de natuur met het gras tussen je tenen en ontmoet de mensen die het weekend samen met jou mogelijk maken.  Je vindt een buurtcamping in verschillende grote steden, maar ook op een aantal kleinere plekken in het land. Komend weekend wordt er al gekampeerd in Utrecht, Tilburg en Den Haag. Later deze maand kun je ook terecht in Amsterdam, Haulerwijk, Kampen en Overveen.

Wil je meer weten? Op de website vind je alles over de locaties, campingverhalen van bezoekers en natuurlijk hoe je zelf mee kunt DOEN: www.debuurtcamping.nl