OneWorld: "Wij leren kinderen groen én inclusief ondernemen"

Nieuwsoverzicht

DOEN werkt samen met journalistiek platform OneWorld om verhalen van voorlopers die wij ondersteunen met een breed publiek te kunnen delen. Het gaat hier specifiek om portretten van initiatiefrijke en ondernemende mensen die zich inzetten voor een betere balans tussen dierlijk en plantaardig eten op ons bord.

Deze week een gesprek met Thiëmo Heilbron, oprichter van Fawaka Ondernemersschool. Kinderen leren hier ondernemen met het oog voor de planeet en voor elkaar. Ze leren er bijvoorbeeld over de wereld die schuilgaat achter een pannenkoek of chocoladereep. Thiëmo is een graag geziene gast bij grote duurzaamheidsorganisaties. "Langzaam maar zeker beseffen zij hoe belangrijk het is om divers talent binnen te halen."

Lees het hele interview hier


Stichting DOEN steunt Fawaka Ondernemersschool vanuit het speerpunt Klimaat & Voedsel. Met de bijdrage van de Postcode Loterij financieren we voorlopers die vanuit verschillende invalshoeken kijken hoe we op een andere manier met ons voedsel om kunnen gaan. Op naar een voedselsysteem waarin we verspilling tegengaan, meer plantaardig eten en hierdoor het klimaat minder belasten.