OneWorld: 'In iedereen schuilt een vegan; al weet je het soms zelf niet'

Nieuwsoverzicht

DOEN werkt samen met journalistiek platform OneWorld om verhalen van voorlopers die wij ondersteunen met een breed publiek te kunnen delen. Het gaat hier specifiek om portretten van initiatiefrijke en ondernemende mensen die zich inzetten voor een betere balans tussen dierlijk en plantaardig eten op ons bord.

"Als vader van twee dochters wil ik iets terug kunnen zeggen als ze later vragen: pap, wat heb jij bijgedragen?" Mike Maduro heeft als missie om mensen de kracht van groenten te laten zien. Met zijn bedrijf Freggies maakt hij plantaardige snacks van peulvruchten en groenten. En tijdens de FoodLab Pulses, een challenge van ZLTO, bedacht hij met twee ontwerpers van Foodcurators drie broodformules met ieder een eigen superkracht.

Lees het hele interview met Mike hier

Stichting DOEN steunt FoodLab Pulses vanuit het speerpunt Klimaat & Voedsel. Met de bijdrage van de Postcode Loterij financieren we voorlopers die vanuit verschillende invalshoeken kijken hoe we op een andere manier met ons voedsel om kunnen gaan. Op naar een voedselsysteem waarin we verspilling tegengaan, meer plantaardig eten en hierdoor het klimaat minder belasten.