15 augustus 2016
nieuws

Achttien ontwerpen zijn genomineerd voor de New Material Award 2016. Deze prijs daagt kunstenaars en ontwerpers uit om duurzame materialen en innovatieve technieken toe te passen en te ontwikkelen. De ontwerpen die zo ontstaan dragen bij aan een betere wereld. Alle genomineerde ontwerpen worden tentoongesteld tijdens Dutch Design Week in Eindhoven van 22 t/m 30 oktober 2016, waar de jury de twee winnaars bekendmaakt.

Onder de achttien genomineerden bevinden zich werken van bekende ontwerpers maar ook van recent afgestudeerde talenten. Uit 88 inzendingen nomineerde een commissie deze verrassende duurzame innovaties. De genomineerden maken kans op het winnen van de New Material Award 2016: €15.000 voor het ontwikkelen van een eindontwerp. Ook wordt er een winnaar gekozen voor de New Material Fellow: zes maanden begeleiding van Het Nieuwe Instituut voor het verder ontwikkelen van een concept met een onderzoeksvraag.

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. De prijs stimuleert de innovatieve kracht van creativiteit en het nadenken over duurzame vormgeving binnen diverse design- en kunstdisciplines. Het werk van alle genomineerden, en van de genomineerden en winnaars van de vorige edities, is te zien op www.newmaterialaward.nl.

Beeld: De Salt Pup van Eric Geboers