Mooi nieuws: BikeFlip opent nieuwe, grotere vestiging

Nieuwsoverzicht

BikeFlip, hét circulaire kinderfietsabonnement van Nederland, heeft al meer dan 7.500 fietsen geüpcycled. Onlangs opende ze een nieuwe, grotere en multifunctionele locatie aan de Demkaweg 25 in Utrecht. Deze verhuizing biedt dit door DOEN gesteunde initiatief meer groeimogelijkheden. Het stelt BikeFlip in staat om haar diensten uit te breiden en te verbeteren en zo nog meer duurzame én sociale impact te maken!

Een duurzame lease kinderfiets

Het upcyclen van kinderfietsen is hard nodig, want kinderen gebruiken hun fiets gemiddeld maar één jaar. Tijdens het upcyclen worden oude fietsen hergebruikt om nieuwe, betere fietsen te maken. Daarna zijn kinderen vaak te groot geworden en staat de fiets in de schuur te verroesten. Zonde, vindt BikeFlip. Daarom introduceerden ze een abonnement op opgeknapte tweedehands kinderfietsen, inclusief omruil- en reparatieservice. Met de inmiddels meer dan 7.500 geupcyclede fietsen is ruim 750.000 kg aan CO2-uitstoot bespaard. Ook zijn al meer dan 5.000 gezinnen met een kleine portemonnee aan een fiets geholpen.

Een inclusieve werkplek

De nieuwe locatie aan de Demkaweg 25 in Utrecht genaamd het ‘FlipStation’ is het bruisende hart van BikeFlip bestaande uit het kantoor, een winkel en werkplaats met sociaal karakter. Met de uitbreiding van het pand is er nu veel meer ruimte voor klanten om ter plekke een fiets uit te zoeken en uit te proberen, zelfs bij regen kunnen ze nu binnen droog testritten maken. Daarnaast zijn er dankzij de verhuizing meer leerwerkplekken beschikbaar, van 8 naar 12. BikeFlip is een leerwerkbedrijf en biedt mensen die wat ouder zijn of al voor langere tijd in de bijstand zitten, een werkervaringsplek aan. Het is een traject van zes maanden om weer aan het werk te gaan en verantwoordelijkheid te krijgen. BikeFlip heeft in de afgelopen jaren al 25 mensen succesvol begeleid in hun leerwerktraject, waarbij velen doorstroomden naar betaald werk. Met deze uitbreiding naar de nieuwe locatie hopen ze nog meer impact te kunnen maken, zowel op duurzaam als sociaal vlak.