21 september 2017
nieuws

Al in 2013 spraken we voor het eerst onze steun uit in Fairphone. Een modulaire telefoon die een vervuilende en vaak onrechtvaardige branche kon veranderen, die moest er komen. Nu, 4 jaar later, is er groot nieuws. Fairphone heeft maar liefst 6,5 miljoen euro aan investeringen bij elkaar! Een groot bedrag waarmee radicale vernieuwingen die nodig zijn, mogelijk zijn. En als er grote impact mogelijk is die bijdraagt aan een duurzame en sociaal rechtvaardige wereld, dan DOEN wij mee! Vanuit DOEN Participaties spreken wij als een van de investeerders weer ons vertrouwen uit.

Uiteraard gaat Fairphone gewoon door met wat ze al DOEN. Om de impact te vergroten wordt er natuurlijk ook in verschillende onderdelen geïnvesteerd. Te beginnen met het uitbreiden van het netwerk. Hierbij draait het zowel om het creëren van bewustwording onder consumenten en bedrijven als om het vergroten van de vraag naar een duurzaam, sociaal rechtvaardig alternatief.

Ook de productiecapaciteit gaat omhoog. Hiermee kan beter aan de vraag worden voldaan en dit maakt het makkelijker om aan de eisen van gebruikers te voldoen. Verder zal de organisatie de verschillende processen verder professionaliseren en waar nodig het personeel uitbreiden. Alles om meer mensen te bereiken, meer mensen te kunnen voorzien en uiteindelijk meer mensen een beter leven te geven.

Om impact te maken heb je nou eenmaal brede schouders nodig. En aan deze schouders wordt dus hard gewerkt. Lees op het blog van Fairphone meer over dit nieuws en doe mee! Wij blijven jullie in elk geval op de hoogte houden.