12 oktober 2016
nieuws

Maak kans op een bijdrage van DOEN aan crowdfunding via Voor je Buurt!

Samen met Voor Je Buurt (www.voorjebuurt.nl), het grootste crowdfunding platform voor buurtinitiatieven, zet Stichting DOEN een traject op waarbij vernieuwende sociale initiatieven aanspraak kunnen maken op een bijdrage van DOEN. Mede door de ondersteuning van Stichting DOEN aan de crowdfundingcampagne zijn al een Schommelstation in Maastricht, een buurtcafé in het nieuwe dorp Nobelhorst in Almere en sociaal cultureel centrum deKerk in Amsterdam-Noord van start gegaan. DOEN richt zich daarbij specifiek op initiatieven die een creatieve, innovatieve en verrassende aanpak hanteren. Sociale initiatieven die als doel het realiseren en versterken van gemeenschappen hebben, en zich inzetten voor elkaar en voor de buurt. Ben jij zo’n mooi buurtinitiatief gestart en kan je wel een financieel steuntje in de rug gebruiken voor je crowdfundingcampagne? Lees dan snel verder!

Op de website van Voor Je Buurt kunnen initiatiefnemers buurtbewoners om geld, diensten en kennis vragen. Op deze manier worden inspirerende buurtinitiatieven werkelijkheid. DOEN wil ondernemende en vernieuwende creatieve buurtinitiatieven graag een extra zetje in de goede richting geven, en wil deze initiatieven steunen met een bijdrage van maximaal 5000,- euro aan de crowdfundingcampagne. Dat betekent dat je als initiatief deze bijdrage pas krijgt als je de rest via crowdfunding ophaalt

Een voorbeeld van zo’n sociaal, vernieuwend en creatief buurtinitiatief is ZoZo dat van de kale onverlichte doorgang bij Station Holendracht een levendige ontmoetingsplek wil maken. Met elk seizoen andere activiteiten, denk aan sporttoernooien, picknicks en bedrijven-bingo, wordt het paviljoen een ontmoetingsplek voor buurtbewoners uit Holendrecht en werknemers van de bedrijven  in Amsterdam Zuidoost-Zuid. Op deze manier wordt de omgeving van station Holendrecht een stukje mooier en levendiger, en worden verschillende leefwerelden dichter bij elkaar gebracht. Mede door een bijdrage van DOEN is deze ontmoetingsplek realiseerbaar.

Een aanvraag indienen gaat eenvoudig en snel: als je via www.voorjebuurt.nl/starteencampagne een pagina aanmaakt en twee aanvullende vragen beantwoord hoor je binnen een week of je een bijdrage krijgt! Hier lees je meer over op www.voorjebuurt.nl/doen. Eerst weten of je kans maakt op een bijdrage? Doe dan hier de Stichting DOEN crowdfundingcheck!