15 augustus 2018
nieuws

Na zeven jaar van snelle groei en ontwikkeling wil aandeelhouder DOEN de vernieuwende initiatieven van groene energiepionier Qurrent meer impact geven door haar aandelen over te dragen aan Greenchoice. De energiebedrijven hebben samen straks meer dan een half miljoen klanten waarmee een nog grotere vuist gemaakt kan worden voor knalgroene energie.

Stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen dat als initiatiefnemer achter Qurrent staat, wil daartoe haar gehele 100% belang verkopen aan Greenchoice. De voorgenomen overname is inmiddels voorgelegd aan de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM. Beide partijen hebben afgesproken dat zij geen financiële details bekendmaken van de voorgenomen transactie.

Door de krachtenbundeling kunnen de vernieuwende energie opwek- en besparingsinitiatieven van Qurrent (120.000 klanten) sneller meer Nederlanders bereiken. De missies van beide energiebedrijven sluiten naadloos op elkaar aan. Greenchoice (ruim 400.000 klanten) profiteert straks als nieuwe aandeelhouder van het pionierswerk en de innovaties van Qurrent. Samen kunnen zij efficiënter werken en meer investeren in hun groene missie.

De start-up Qurrent is afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende vernieuwer op de groene energiemarkt, met onder meer vernieuwende initiatieven voor het zelf lokaal opwekken en besparen van energie. De Consumentenbond heeft Qurrent vier jaar op rij uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland. Alle klanten zijn lid van de Qurrent coöperatie, de grootste energiecoöperatie van Nederland. Langs die weg investeren zij in duurzame projecten, zoals bijvoorbeeld in het Windpark Hellegatsplein.

Stichting DOEN rondt met de voorgenomen overdracht van haar belang ook haar rol als impact investeerder in Qurrent af. Dit past goed in de rol en werkwijze van DOEN: het steunen van voorlopers, deze groter, sterker en zichtbaarder maken, en het stokje doorgeven aan een andere partij als hiermee een grotere impact behaald kan worden.

Met de participatie van de Stichting en met een bijdrage van het Droomfonds is een vernieuwend initiatief mogelijk gemaakt dat een impuls heeft gegeven aan de transitie naar een duurzame energieopwekking. Zij is dan ook trots op het maatschappelijke rendement dat hiermee gerealiseerd is. De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt voor nieuwe investeringen in een groene, sociale en creatieve samenleving.

Download het persbericht:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Witte (06-53736170)