7 juni 2017
nieuws

Judith Adong, initiatiefneemster van Silent Voices Uganda is member geworden van het TED Fellows programma van TEDGlobal 2017!

Het wereldberoemde platform TED organiseert jaarlijks een vierdaagse bijeenkomst, waar pioniers en andersdenkenden middels een korte pitch van circa een kwartier hun ideeën overbrengen aan het publiek. Elk jaar selecteert TED een groep inspirerende sprekers, en dit jaar maakt Judith Adong deel van deze bijzondere groep mensen. Judith mag eind augustus van dit jaar speechen op de TEDGlobal bijeenkomst in Tanzania.

Silent Voices ontwikkelt in Oeganda theatervoorstellingen over thema's zoals religie, homorechten en migratie. De organisatie biedt jonge theatermakers de kans te werken aan een productie, om uiteindelijk zelf voorstellingen te kunnen ontwikkelen. Er zijn in Oeganda geen andere opleidingen in het maken van theater en er worden nauwelijks theaterproducties van hoog niveau gemaakt. Terwijl theater juist een goed platform is om maatschappelijke problemen of schurende thema’s aan de kaak te stellen. Silent Voices is een echte creatieve pionier met een maatschappelijke missie! Daarom steunt DOEN dit bijzondere initiatief.

Theatermaakster Judith zal samen met andere creatieven, wetenschappers, journalisten, artiesten, ondernemers en andere opmerkelijke sprekers speechen op de TEDGlobal 2017. Het evenement vindt plaats van 27 tot en met 30 augustus in Arusha, Tanzania.

http://blog.ted.com/meet-the-tedglobal-2017-fellows