6 september 2018
nieuws

Judith Adong, initiatiefneemster van het door DOEN ondersteunde Silent Voices Uganda, is een van de laureaten voor de Prins Claus Awards. Deze prestigieuze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Prins Claus Fonds aan mensen en organisaties in Aziƫ, Amerika en Afrika die met hun werk op het gebied van kunst en cultuur een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun land.

Silent Voices Uganda ontwikkelt theatervoorstellingen over thema's zoals religie, homorechten en migratie. De organisatie biedt jonge theatermakers en acteurs de kans te werken aan een productie en geeft op die manier een stem aan slachtoffers van oorlogsmisdaden in Noord-Oeganda. Want hoewel de oorlog in het land al jaren geleden officieel is beƫindigd, zijn de gevolgen ervan nog altijd zichtbaar en is de oorlog nog steeds een urgent thema. Tevens zijn er in Oeganda geen andere opleidingen in het maken van theater en worden er nauwelijks kwalitatief goede theaterproducties gemaakt. Terwijl theater juist een mooi platform is om maatschappelijke problemen of kritische thema's aan de kaak te stellen.

Op 6 december worden de prijzen onder leiding van Prins Constantijn uitgereikt in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Meer over de andere laureaten en de uitreiking vind je op de website van het Prins Claus Fonds.