InnoEnergy, DOEN Participaties en Mijndomein Energie investeren gezamenlijk €700.000 in Woon Duurzaam

Nieuwsoverzicht

Woon Duurzaam is sinds 2018 actief als aanbieder van totaalconcepten voor het verduurzamen van woningen. Inmiddels heeft zij al tientallen huiseigenaren door heel Nederland geholpen met advies en uitvoering van duurzame maatregelen om hun woning gasloos te verwarmen. Als enige partij in de markt bied Woon Duurzaam een op maat gemaakt plan voor iedere woning. Dus ook voor oudere woningen. Hierin worden technische keuzes en de wensen van de klant integraal op elkaar afgestemd en lukt het bijna altijd om de woning op minimaal een budgetneutrale wijze gasloos of zelfs volledig energieneutraal te maken. De woning wordt er vaak ook een stuk comfortabeler door. Hiervoor worden de kosten van de verduurzaming gespreid over meerdere jaren en wordt de investering gecompenseerd door een flinke besparing op de energierekening.

Investering wordt aangewend om de verduurzaming van woningen nog gemakkelijker en sneller te laten verlopen

Nu koppelt Woon Duurzaam nog tientallen woningen per jaar van het aardgas af maar de professioneel opgezette organisatie zal dit al snel laten toenemen naar duizenden woningen per jaar. Samen met de nu toegetreden investeerders kan deze ambitie worden waargemaakt. Het tij om dit te realiseren zit mee: de vraag naar een totaaloplossing waarin in één keer goed wordt gekeken naar alternatieve warmteopwekking, isolatie, ventilatie en zonnepanelen neemt toe. Ook heeft de overheid steeds meer goede regelingen beschikbaar om de overstap voor mensen - van gas naar gasloos verwarmen - betaalbaar te maken.

Verder als dé service aanbieder voor woningverduurzaming: deze partijen maken het mogelijk

De partijen die investeren in Woon Duurzaam hebben allemaal een sterke link met duurzame energie en het accelereren van innovaties op dat gebied. Zij brengen als investeerder allemaal wat extra’s. Dit bij elkaar opgeteld geeft Woon Duurzaam - de Woningverduurzamer van Nederland - een flinke boost om haar organisatie de komende jaren succesvol verder uit te bouwen.