Impact days: een digitale stad vol sociale ondernemers

Nieuwsoverzicht

Van 19 tot en met 21 november shop je weer met impact tijdens de Impact Days. Duik de digitale stad in en ontdek de verhalen achter de producten van ondernemers die de wereld elke dag een stukje eerlijker en mooier maken. Van gerecycled servies tot een wrak omgebouwd tot designfiets. Zoek je nog inspiratie voor de feestdagen, dan is dit het ideale weekend om geïnspireerd te raken.

Digitale ontdekkingstocht Normaal gesproken trek je tijdens de Impact Days de stad in om kennis te maken met impact makend Nederland. Sociale ondernemers die in jouw buurt, stad of provincie het verschil maken. Ook dit jaar is het mogelijk om kennis te maken, al vindt het programma veel meer online plaats. Zo kun je nu al de verhalen lezen van 12 sociale ondernemers, waaronder partners van DOEN, die vertellen waarom zij doen wat zij doen en wat hun werk zo bijzonder maakt.

Lees hier de verhalen van Loop. alife, I-did, Rebottled, de Koekfabriek, Roetz-Bikes, Rotterdamse Munt en anderen. Meer verhalen én video's volgen!

Programma voor iedereen Op de website van The Impact Days komt binnenkort het programma te staan, maar we kunnen wel alvast wat zeggen over de thema’s:

  • Zo is het donderdag 19 november Social Enterprise Day. Met op deze dag een programma speciaal voor de professionals, van ondernemer tot beleidsmaker.
  • 21 november is Social Saturday. Een kans voor het grote publiek om kennis te maken met de sociale ondernemers in hun omgeving.

Kortom; een programma voor iedereen, boordevol mooie producten gemaakt door talentvolle makers met het hart op de juiste plek. Houd de website in de gaten om meer te lezen over het programma of maak alvast kennis met 12 ondernemers die het anders doen.

DOEN wil bijdragen aan een groene en sociale samenleving waarin inspirerende ondernemingen werken aan een betere wereld voor mens en milieu. Circulaire ondernemingen die zich zetten om de hele keten van inkoop tot en met verkoop duurzaam te veranderen en groener te maken. Sociale ondernemers die werkplekken bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. The Impact Days is een mooie campagne waar deze ondernemers meer aandacht en bekendheid krijgen.