11 januari 2017
nieuws

Op donderdag 19 januari a.s. vindt in TivoliVredenburg in Utrecht de tiende editie van het MVO Nieuwjaarsevent plaats. Tijdens dit bijzondere event zullen alle partners en relaties van MVO Nederland aanwezig zijn en staat het belang van duurzaamheid voorop. Naast bijzondere sprekers en een verkiezingsdebat zullen er ook drie ondernemers van initiatieven die DOEN ondersteunt spreken. De initiatiefnemers van Zeewaar, Seepje en Rendiz ondernemen allen 100% duurzaam en 100% inclusief en willen laten zien dat het kan!

Zeewaar
De VN voorspellen voedseltekorten omdat de bevolking blijft toenemen. Deze ontwikkeling roept om een oplossing en die oplossing is misschien wel dichterbij dan we denken! Duurzame onderneming Zeewaar ziet in Zeewier het vlees van de toekomst. Zeewier is namelijk een zeer eiwitrijke bron en kan dus dienen als vleesvervanger. Een vleesvervanger die lokaal geteeld kan worden, zonder gebruik te maken van schaarse landbouwgrond of zoet water. Zeewaar is de eerste zeewierboerderij in Nederland die duurzaam zeewier teelt voor menselijke consumptie en de toekomstmogelijkheden van zeewier benut

Rendiz
Rendiz is een bedrijf met verschillende sociale ondernemingen in Noord- en Midden Limburg die mensen de kans biedt hun droom te verwezenlijken. Mensen die lastig aan werk komen, bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke of geestelijke beperking hebben, verslaafd zijn geweest of in de bijstand zitten. Maar ook vluchtelingen of ouderen biedt Rendiz een mogelijkheid om weer deel te nemen aan de samenleving.
Rendiz heeft met steun van DOEN in verschillende bedrijfstakken al twintig succesvolle ondernemingen opgezet. In hun ondernemingen weten ze de verbinding te leggen tussen zorg voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het sociaal ondernemerschap.

Seepje
Jaarlijks wordt er in Nederland 150 miljoen kilo aan wasmiddelen verkocht. Het overgrote deel van deze wasmiddelen zijn slecht voor het milieu. Seepje biedt een alternatief en brengt plantaardig en fairtrade wasmiddel op de markt! Seepje is vriendelijk voor het mileu, voor je huid en voor je was.
Wasmiddel van Seepje bevat geen milieubelastende stoffen, en is gemaakt van schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht. Deze vrucht is afkomsting van de Sapindusbomen die in overvloed groeien in- en rondom het Himalaya gebergte in Nepal. De schil van de vrucht van de Sapindus mukorrosi heeft een reinigende en antibacteriƫle werking en dient daarom perfect als wasmiddel. Bovendien zijn deze wasnoten vriendelijk voor je huid!