Foto’s die je verbeelding prikkelen

Nieuwsoverzicht

In Mali vieren ze de nieuwe generatie kunstenaars met fotografiefestival ‘Inter Biennale Photographique du Mali’. Het festival, dat van 1 december 2020 tot 15 januari 2021 gehouden werd, toont op meerdere locaties in de hoofdstad Bamako de beste werken van vijftien jonge fotografen. Met het festival wil Bamako als ‘hoofdstad van de fotografie’ een plek creëren waar jonge kunstenaars de kans krijgen elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en lessen te volgen om hun vaardigheden te verbeteren. Als een creatief netwerk dat elkaar versterkt en samen een nationaal én internationaal publiek bereikt.

“Stichting DOEN onderstreept de kracht van kunst en cultuur en ondersteunt initiatieven gericht op het creëren van vrije ruimte voor de verbeelding”, vertelt onze programmamanager Cultuur & Media Internationaal, Merel Oord, in de catalogus over het festival. Juist in tijden van crisis is dit essentieel: het stelt ons in staat onze stem te delen, te dromen, te experimenteren, om te confronteren en onszelf te zijn. Daarom steunt DOEN vanuit het programma Cultuur & Media Internationaal initiatieven die zich inzetten voor de opbouw en versterking van de culturele sector in bepaalde regio’s in Afrika.

Stichting DOEN steunt de Inter Biennale in Mali omdat het de opkomst van een nieuwe actieve generatie fotografiekunstenaars bevordert en daarmee meer ruimte creëert voor verbeelding, voor reflectie en dialoog in een moeilijke politieke en economische context.

De foto’s van de jonge kunstenaars zijn te zien in deze catalogus: