6 april 2018
nieuws

Op donderdag 12 april is de tweede avond van de 5-delige reeks 'NRC Live: Energietransitie in de stad'. Deze avond staat de energieproducerende wijk centraal. Hoe ziet deze er uit? En wat hebben duurzame energieproducenten eigenlijk nodig om een dergelijke wijk mogelijk te maken? We gaan in gesprek met doeners en denkers van de overheid, het bedrijfsleven en uit de praktijk en schuwen hierbij de discussie niet.

Een stevig gesprek is namelijk noodzakelijk om de energietransitie in de stad mogelijk te maken. Niet verrassend de plek waar in de strijd tegen klimaatverandering veel winst is te halen. Hierbij is een energieproducerende wijk een van de schakels. Andere schakels die de komende tijd aan bod komen zijn: aardgasvrij wonen, het businesmodel van energiebesparing en duurzaam vervoer.

Dit alles natuurlijk met het oog op het grote plaatje: het terugdringen van de C02-uitstoot in Nederland met niets minder dan 49%, en dat voor 2030. Om de onderhandelaars van het Klimaat- en Energieakkoord op weg te helpen schreef onze eigen Maarten Derks (Teammanager Duurzame Energie) drie essentiƫle tips voor op de agenda . Benieuwd? Lees zijn visie op een duurzame toekomst hier.

Wil je een avond NRC LIve bijwonen dan kan dit. Je leest alles over het programma en de kaartverkoop op de website: www.nrclive.nl/energieserie.