Kook een portie meer tijdens de Kook Voor Je Buur 10-daagse!

Nieuwsoverzicht

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen. Dat kan tijdens de Kook Voor je Buur 10-daagse van 24 september t/m 3 oktober. Met dit initiatief koppelt Stichting Thuisgekookt door heel Nederland buurtgenoten aan elkaar voor een warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Om nog meer mensen te enthousiasmeren ook eens een maaltijd met een buur te delen.

Kook voor je buur
Het delen van een maaltijd is altijd een goed idee: 7% van alle zelfstandig wonende ouderen is ondervoed en 30% van alle Nederlanders geeft aan zich regelmatig eenzaam te voelen, zeker nu. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger normaal was: buren die voor elkaar zorgen.

Wie is de chef?
Om een ander blij te maken met een warme, verse maaltijd hoef je helemaal geen topkok te zijn. Van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi tot je favoriete recept voor pasta Bolognese of een gezonde maaltijdsoep. Je buren blij maken met ‘een bordje over’ is heel simpel.

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Thuisgekookt 9.500 mensen – vaak in een kwetsbare positie – kunnen koppelen aan een buurtgenoot. Het liefst koppelt Thuisgekookt buurtgenoten voor langere tijd aan elkaar, maar je kunt ook geheel vrijblijvend een maaltijd aanbieden op hun website.

Zelf kan je uiteraard ook gebruik maken van het platform. Je krijgt een lekkere maaltijd en maakt het mogelijk dat Thuisgekookt mensen in een kwetsbare positie extra kan helpen. Win-win dus!

10-daagse
Tijdens de Kook voor je Buur 10-daagse roept Thuisgekookt iedereen op om een keer (of vaker) voor een of meerdere buren te koken. Via hun platform word je aan buurtgenoten gekoppeld. Wil je meedoen? Meld je dan aan via de website.

Socialer, gezonder en duurzamer
Stichting DOEN steunt Thuisgekookt omdat het platform van groot belang is voor gezonde maaltijden en persoonlijke contact voor buurtbewoners. Naast het reguliere platform koppelt Thuisgekookt een steeds groter aantal mensen in een kwetsbare positie, zoals ouderen, mensen met een beperking of chronische ziekte, aan een vaste thuiskok die bij hen in de buurt speciaal voor hem of haar kookt

Zo werken ze aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren. Hierdoor wordt niet alleen de buurt, maar onze hele samenleving socialer, gezonder en duurzamer.

Oproep "Kook een portie meer tijdens de Kook Voor Je Buur 10-daagse van 24 september t/m 3 oktober"