In theater Carré in Amsterdam verdeelde de Nationale Postcode Loterij op woensdag 5 maart een recordbedrag tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Stichting DOEN mocht dankzij de deelnemers van de loterij prachtige bedragen in ontvangst nemen. Naast de vaste bijdrage van 22,5 miljoen euro ontving Stichting DOEN een extra bijdrage van 4,5 miljoen euro waarmee DOEN Participaties langer betrokken kan blijven bij duurzame en sociale startups, om meer maatschappelijke impact te behalen.
tekst gaat verder onder foto
foto: Roy Beusker
Met de bijdrage die we gisteravond van de Nationale Postcode Loterij ontvingen, helpen we elk jaar honderden voorlopers de wereld groener, socialer en creatiever te maken. Een aantal voorbeelden van voorlopers die wij steunen om ze groter, sterker en zichtbaarder te maken:
MUD Jeans MUD Jeans is een echte voorloper op het gebied van verduurzaming van de mode-industrie én een voorbeeld van circulair ondernemen in de praktijk. Het produceren van jeans is enorm vervuilend, maar de spijkerbroeken van dit Nederlandse label worden verantwoord geproduceerd en gemaakt van biologisch en gerecycled katoen. De broek kan worden gekocht of geleased. Alle geleasde jeans komen na gebruik terug naar MUD Jeans, zodat van de stof weer nieuwe exemplaren gemaakt kunnen worden. Vanuit DOEN Participaties investeren we in dit initiatief.
BOOST Amsterdam Bij ontmoetingsplaats BOOST organiseren enkele honderden vluchtelingen en buurtbewoners uit de hele stad een groot aantal activiteiten rondom taal, ontmoeting en ontwikkeling. Zij maken van BOOST een levendige plek waar vluchtelingen worden geholpen met hun eerste stappen in de Nederlandse samenleving. Buurtbewoners komen op hun beurt op een ongedwongen manier in contact met nieuwe Amsterdammers. Samen zetten zij zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet. Stichting DOEN ondersteunt deze ontmoetingsplek vanuit het programma Vernieuwende Bewonersinitiatieven. Roetz-Bikes De fiets is jaarlijks met miljoenen tegelijk een veel gezien product op de afvalberg. Roetz-Bikes maakt daarom met alle nog werkende onderdelen van oude fietsen prachtige designfietsen die je zelf kunt samenstellen. Ze geloven ook in nieuwe kansen voor mensen die moeite hebben om (weer) werk te vinden. In de Fair Factory krijgen zij de ruimte hun talenten te benutten met een opleiding tot ervaren fietsenmaker. Zo combineert het initiatief duurzaam en sociaal ondernemen met verve. Vanuit het programma Circulair Ondernemen steunt Stichting DOEN Roetz-Bikes.
Wil je weten welke organisaties nog meer steun krijgen van de Nationale Postcode Loterij? Zie het persbericht van de Nationale Postcode Loterij.