Duurzame vondst voor laadbare batterijen maakt kans op 500.000 euro

Nieuwsoverzicht

Startup Liion Power uit Amsterdam in finale van Postcode Lotteries Green Challenge 2021

Ondernemer Jardo Stammeshaus uit Amsterdam is met zijn startup Liion Power één van de vijf finalisten van de Postcode Lotteries Green Challenge 2021, de duurzaamheidscompetitie van de Postcode Loterij. Jardo ontwikkelt een ‘Battery Life Extender’: een oplossing waarmee de batterijen in laadbare elektronica zoals een smartphone duurzaam worden opgeladen. Zo wordt de levensduur van de batterij en daarmee van het apparaat gemaximaliseerd. Met zijn plaats in de finale is Jardo al verzekerd van een bedrag van ten minste 100.000 euro voor zijn groene onderneming. Tijdens de online te volgen finale op 14 oktober wordt bekend of hij met de hoofdprijs van 500.000 euro naar huis gaat.

Jardo Stammeshaus, founder van Liion Power, vertelt: “Dit is werkelijk een droom die uitkomt! Deze finaleplaats en dus een bedrag van 100.000 euro, zijn een golden ticket voor Liion Power. Dit betekent dat ons product op de markt gaat komen. Het gaat écht gebeuren! Met onze ‘Battery Life Extender’ geven we een stukje invloed terug aan de consument. Batterijen in laadbare elektronica zoals smartphones worden nu niet met het oog op maximale levensduur opgeladen, waardoor de batterij onnodig snel achteruit gaat. De impact van deze producten op het milieu is daarom gigantisch. Met ons product kan je daar zelf verandering in brengen. Je maximaliseert namelijk de levensduur van bijvoorbeeld je eigen smartphone of je koptelefoon. Zo heb je direct invloed op de milieu-impact ervan. Met dit bedrag kunnen we Liion Power gaan uitrollen, het product verder ontwikkelen en wordt het ook gemakkelijker om andere investeerders aan te trekken. Als we uiteindelijk de hoofdprijs winnen kunnen we met een groter team door ontwikkelen en nog groter groeien.”

Naast de inzending uit Amsterdam, behoren ook de duurzame oplossingen van Warmduscher (Duitsland), The Tyre Collective (Groot-Brittannië), Mimbly (Zweden) en ChargeBnB (Noorwegen) tot de finalisten van de 2021 editie van de Green Challenge. Alle finalisten ontvangen 100.000 euro en de Green Challenge DeepDive: een programma van 6 maanden waarin de ondernemers ondersteuning en coaching krijgen in het verder brengen van hun onderneming.

Postcode Lotteries Green Challenge
De Postcode Loterij organiseert de internationale competitie dit jaar voor de 15e keer vanuit haar ideaal voor een groenere wereld. Met de competitie wil de Postcode Loterij ondernemers helpen om hun groene initiatieven verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. De Green Challenge geeft hen een platform, de mogelijkheid om hun netwerk verder uit te breiden en een prijzenpot van in totaal 1 miljoen euro waarmee echt het verschil kan worden gemaakt.

Online finale op 14 oktober
Tijdens de online finale op 14 oktober van 11.00-12.00 uur pitchen de finalisten voor een internationale jury. De jury besluit wie de hoofdprijs van 500.000 euro in ontvangst mag nemen en wie met de runner-up prijs van 200.000 euro naar huis gaat. De online finale is voor alle geïnteresseerden te volgen. Registreren kan in aanloop naar 14 oktober via greenchallenge.info.