Duurzaam Voedsel leeft!

Nieuwsoverzicht

Nee, we bedoelen niet dat het duurzame eten van je bord loopt, maar wel dat er in het hele land mensen laten zien dat een nieuw voedselsysteem dichterbij is dan je denkt. Van vegan kookprogramma’s tot voedselpioniers die onze blik op ons eten veranderen. Van 5 tot en met 18 oktober is het Dutch Food Week. Wij zetten de activiteiten van deze maand voor je op een rij.

Voor op de agenda

Klimaat & Voedsel bij Koffietijd/5 uur Live, 14 t/m 18 oktober
Tijdens deze week komen in de uitzending van Koffietijd/5 uur live verschillende partners aan het woord, waaronder: De Wilde keuken/Maas theater, Jack Bean, Instock Rescue Centre, Peel Pioneers.

World Food Day, 16 oktober
World Food Day is dé dag dat honger en voedselzekerheid bij iedereen op het menu staat. Zo gaan in het Scheepsvaartmusem 500 mensen met elkaar aan tafel om onder het genot van een heerlijke maaltijd na te denken over de toekomst van ons voedselsysteem. Wil je ook aanschuiven? Meld je dan aan! (vandaag laatste kans)

Protein Summit, 17 oktober
Een evenement volledig in het teken van de overgang naar minder dierlijk en meer plantaardig eten. Wij zijn aanwezig en ook DOEN partners Jack Bean en Green Protein Allincane zullen een bijdrage leveren aan deze dag.

FoodLab Pulses de kick-off, 22 oktober op Dutch Design Week
Ook op het gebied van voedsel kun je tijdens de Dutch Design Week veel creativiteit en innovatie verwachten. Zo steunen wij FoodLab Pulses. Telers, verwerkers en ontwerpers worden aan elkaar gekoppeld om een jaar lang samen te werken aan duurzame oplossingen voor de lokale eiwitteelt.

Event Voedselomgeving in de Wijk, 31 oktober
Op donderdag 31 oktober organiseren we een middag om met bewonersinitiatieven en Sociaal ondernemers in gesprek te gaan over de voedselomgeving in de wijk. Wij zijn benieuwd op wat voor manier dit thema leeft en hoe we elkaar verder kunnen helpen. Voor meer informatie: [email protected]

Eerder deze maand

  • Vrijdag 4 oktober vond finale plaats van de Impact Hub Food Accelerator, waar o.a DOEN partners Oma’s Soep en Botanic Bites een pitch hielden voor investeerders.

  • Op 4 oktober was ook de bekendmaking van de Food Top 100. Een lijst die laat zien hoeveel er al op dit gebied gebeurt.

  • En tot slot is op Dierendag ook de nieuwe vegan kookshow 'Maxim doet Vegan' gelanceerd. Hierin gaat Maxim Hartman langs bij bekende Nederlanders die met hem lekkere en vaak verrassende vegan maaltijden op tafel zetten.