DOEN steunt Rooftop Revolution: nieuwe natuurgebieden in de stad

Nieuwsoverzicht

Steden groener en gezonder maken door natuurgebieden aan te leggen. Dat is de droom van Rooftop Revolution. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken. Met steun van DOEN adviseert de organisatie eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van hun daken, ondersteunt overheden in hun klimaatadaptatie-ambitie en helpt ‘daklozen’ om hun uitzicht te verbeteren. Op vrijdag 10 juni organiseren ze het Rooftop Symposium, over de kansen die multifunctionele daken te bieden hebben.

Geen dak ongebruikt

In Nederland ligt 400m2 aan plat dak, zo’n 60.000 voetbalvelden. Rooftop Revolution ziet in de toekomst geen dak ongebruikt. Want hiermee realiseren we impact op gezondheid, biodiversiteit, klimaat en energiebesparing.

Rooftop Revolution is een onafhankelijke stichting en treedt op als expert, adviseur, procesbegeleider en intermediair in duurzame dakprojecten. Ze werken hierin samen met overheden, bedrijven en bewoners in het hele land.

Rooftop Symposium – De ‘slag’ om het dak

Op vrijdag 10 juni organiseert Rooftop Revolution het Rooftop Symposium in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Aan de hand van mooie voorbeelden, inhoudelijke discussies en een groene inspiratiemarkt ontdek je welke kansen onze daken te bieden hebben. Er is volop ruimte om te netwerken en de Rooftop Award wordt uitgereikt voor het meest spraakmakende dak van de afgelopen anderhalf jaar.

Meer informatie over het symposium