DOEN steunt Mixblik: zoveel mogelijk vrouwen een nieuwe kans

Nieuwsoverzicht

Maatschappelijke participatie en betaald werk, dat is wat Mixblik voor deelnemers van haar leerwerktraject wil bereiken. Vrouwen met een migratieverleden en een afstand tot de arbeidsmarkt maken en verkopen er heerlijke duurzaam geproduceerde stoofmaaltijden in blik. Vanaf vandaag in hun nieuwe inblikfabriek aan de Rochussenstraat in Rotterdam.

Blik op de toekomst

Het tweejarig leer-werktraject van deze sociale onderneming geeft migrantenvrouwen uit de bijstand de kans zichzelf op professioneel vlak te ontplooien, een netwerk op te bouwen en volop mee te draaien met de Nederlandse samenleving.

De vrouwen worden betrokken bij alle onderdelen van het bedrijfsproces: het koken, inblikken, verkopen, administreren en ontwikkelen van de gerechten. Ze sturen aan op motivatie, eigen kracht, eigenaarschap, werkcompetenties en netwerken en bieden trainingen aan op het gebied van hygiëne, horeca, PR, communicatie, administratie en EHBO.

Sociale én duurzame impact

Mixblik streeft naar het verbinden en empoweren van vrouwen, maar maakt ook duurzame impact. Zo conserveren ze voedseloverschot, versterken ze de lokale voedselketen door te werken met regionale producten en kiezen ze voor duurzame verpakkingsmateriaal blik. Dit is eeuwig te recyclen, licht in transport en ook buiten de koelkast te bewaren.

Een nieuwe fabriek

Vanaf vandaag werken de vrouwen in een nieuwe fabriek. Dit pand is 200m2, het vorige was 20m2. Het is een ideale plek; centraal gelegen (Rotterdam Coolhaven) en er is veel ruimte voor opslag en de lessen. Een deel van de ruimte heeft Mixblik verbouwd, zodat er veilig geproduceerd kan worden.

Mixblik wordt gesteund door het VriendenLoterij Fonds, onderdeel van Stichting DOEN, vanuit het programma Sociaal Ondernemen en Inclusie.