DOEN-partners vliegen uit naar Postcode Loterij of VriendenLoterij

Vernieuwende initiatieven die nog in de beginfase zitten, komen nog niet in aanmerking voor steun vanuit de VriendenLoterij of Postcode Loterij. In de kraamkamer van Stichting DOEN worden ze groot, tot ze uitvliegen en in sommige gevallen alsnog in het warme nest van een van de loterijen terechtkomen.

Nieuwe partners Postcode Loterij

Hoera! Dit jaar krijgen DOEN-partners Enviu, KLABU, Land Life Company, Land van Ons, Stichting Artsen voor Kinderen, Women Win, Young Africa en Young Perspectives een eenmalige bijdrage van de Postcode Loterij. Stichting De Buurt, voorheen De Buurtcamping, is een nieuwe meerjarige partner.

Aanjager van voorlopers

Met de steun van DOEN krijgen jaarlijks ruim 250 voorlopers een vliegende start. Zij zetten zich in voor een wereld gebaseerd op een circulaire economie, waar iedereen meetelt, gemeenschappelijkheid voorop staat, en waar ruimte is voor verbeelding. DOEN steunt hen met een subsidie, lening of een investering op een moment dat anderen dit nog niet durven. DOEN helpt ze van de grond te komen en draagt dan het stokje over aan andere financiers.

Al 94 partners vlogen uit

Sinds de oprichting van DOEN in 1991 zijn 94 organisaties doorgegroeid naar partner van de Postcode Loterij of VriendenLoterij. Waaronder Stichting Vluchteling, FOAM en War Child. ​Nieuwsgierig welke partners van de Loterijen ooit eerst door DOEN werden gesteund? Bekijk dan dit complete overzicht.