15 november 2016
nieuws

Net zoals Stichting DOEN verbindt Nederland Kantelt middels het Kantelplatform voorlopers in allerlei sectoren, waarmee de duurzaamheidsbeweging in Nederland wordt versterkt. Nederland Kantelt zorgt ervoor dat duurzame initiatieven meer aandacht krijgen, dat zij nieuwe verbindingen aangaan en elkaar kunnen versterken. Met hun presentaties, strategie, verbindingen en inspiratie zorgt Nederland Kantelt ervoor dat mensen uit verschillende sectoren zelf aan de slag gaan met de transitie in die sector, waarmee een duurzame samenleving sneller dichterbij komt.

Nederland Kantelt wil antwoord geven op de vraag hoe we samen kunnen bouwen aan een spannender, leuker, mooier en energieker Nederland. Een maatschappij waarin we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor duurzame energie, gezond voedsel en mensgerichte zorg. Niet omdat het moet van de gemeente, de belastingdienst of de leraar, maar omdat je voelt dat je zo wilt leven. Op Nederland Kantelt vind je kantelvoorbeelden in onder andere de domeinen zorg, energie, bouw, cultuur, water, ruimte en voedsel.

Stichting DOEN ondersteunt een aantal van deze ‘Kantelaars’ , hun verhalen zijn te lezen op de website van Nederland Kantelt en de komende weken delen wij hun verhaal via onze social media kanalen.