20 april 2018
nieuws

Deze week vindt in Milaan de 58ste editie van de Salone del Mobile plaats. De Salone is de grootste beurs ter wereld voor design en interieurontwerp, waar internationale topontwerpers hun werk presenteren. Naast meubels en technisch design worden tevens kunst en ontwerpen van architectonische hoogstandjes tentoongesteld . Ook Stichting DOEN is vertegenwoordigd op de beurs; partners Aectual en Social Label laten in Milaan een internationaal publiek kennis maken met hun duurzame werk.

Aectual gebruikt gigantische 3D printers om duurzame producten en vloeren te produceren. Middels een speciale methode kunnen de XL 3D printers van Aectual elk gewenst patroon printen van plantaardig plastic, zoals bouwcomponenten. Printen met bio-plastic bespaart tevens tot wel 60% van de CO2 uitstoot die huidige productiemethodes in de bouw veroorzaken. Met deze duurzame methode wil Aectual een systeemverandering teweegbrengen in de bouwwereld. De bezoekers van de Salone kunnen op maar liefst twee locaties op de beurs kennis maken met de duurzame werkmethode en producten van Aectual.

Ook DOEN partner Social Label exposeert haar werk op de designbeurs. Social Label verbindt Nederlandse topontwerpers, zoals Piet Hein Eek en Jan des Bouvries, aan werkplaatsen waar mensen werken die op de reguliere arbeidsmarkt lastig aan een baan komen. Deze bijzondere makers realiseren op de werkplaats de ontwerpen van de designers. Middels designproducten ontstaat zo nieuw werk, en daarmee nieuwe kansen, voor kwetsbare groepen mensen. Verschillende designers en makers van Social Label vertellen in Milaan aan zowel pers als bezoekers het verhaal achter de bijzondere producten van de sociale onderneming.

Wil je meer weten over de Salone Del Mobile of van een van onze partners? Kijk op:

www.salonemilano.it/en/

www.aectual.com

www.sociallabel.nl