DOEN geeft wederom steun aan Dharma Life voor toegang tot duurzame energie en banen

Nieuwsoverzicht

Mensen die op het platteland van India opgroeien, hebben weinig kansen op een baan, hebben moeite om een ​​betrouwbaar inkomen te krijgen en hebben slechte toegang tot basisvoorzieningen zoals hernieuwbare energie. Dharma Life leidt met steun van DOEN (voornamelijk) vrouwelijke ondernemers uit dorpen in verschillende regio's in India op om producten te verkopen, zoals zonnelampen, schone kooktoestellen en apparaten voor productief gebruik van hernieuwbare energie.

Dharma Life selecteert de ondernemers, leidt ze op in onder meer verkooptechnieken en informatie over de producten, levert de producten en marketingmaterialen en geeft toegang tot financiering en voorfinanciering. De ondernemers helpen ook andere vrouwen om deel te nemen aan het personeelsbestand via het Jaya-platform van Dharma Life voor vaardigheden.

Dharma Life heeft hiermee een dubbele missie: vrouwen empoweren en mensen in afgelegen gebieden toegang bieden tot schone energie. Zeker in deze afgelegen gebieden van India is toegang tot duurzame energie nog niet de norm: zo'n 200 miljoen mensen op het platteland hebben het niet. Dharma Life gebruikt duurzame energie als middel om de economische ontwikkeling, het onderwijs en de gezondheidszorg in deze gemeenschappen te verbeteren.

Stichting DOEN ondersteunt Dharma Life sinds 2018 en met trots kunnen we melden dat we onze steun uitbreiden zodat Dharma Life een nieuwe vorm van financiering (Results Based Finance) verder kan ontwikkelen, groei kan realiseren en nog meer ondernemers kan opleiden. Hierdoor hebben meer mensen toegang tot duurzame energie.

Tot op heden heeft Dharma Life meer dan 17.000 ondernemers begeleid (waarvan 75% vrouw) die meer dan 250.000 duurzame energieproducten hebben verkocht in 14 staten van India. Hiermee heeft Dharma Life meer dan 12 miljoen mensen bereikt.