Dit zijn de 6 foodhelden van 2020

Nieuwsoverzicht

De foodhelden van 2020 zijn bekend: 6 changemakers die vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar gekozen werden uit de Food100, een lijst van 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars.

De foodhelden van 2020 onder de 30 jaar
Arjuna Huis in ’t Veld - Boerin De Melkbrouwerij
Malou van der Burgt - Operations coördinator EVENT Hotels
Wilma Oosthoek - Founder Stichting Student en Leefstijl

De foodhelden van 2020 boven de 30 jaar
Joris Bijdendijk - Chef-kok RIJKS en Wils
Samuel Levie - Founder Food Cabinet en Support Your Locals
Wilbert van de Kamp - Doener Wildpret en Lokaal Kilo’s Schuiven

Lees hier meer over de foodhelden van 2020.

DOEN steunt voedselveranderaars
Wij steunen deze lijst van aanstormend talent en gevestigde leiders die zich dagelijks inzetten voor een duurzaam voedselsysteem. Dit initiatief van Food Hub geeft inspirerende doeners extra aandacht en de mogelijkheid om op te schalen. Zo is het product van een van de voedselveranderaars van vorig jaar nu verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Freija Vermeer, Programmamanager Groen: “Wij steunen uiteenlopende initiatieven die zich inzetten voor een systeem waarin voedsel wordt geproduceerd en geconsumeerd in samenhang met de natuur en leefomgeving.”

Innovatie staat hierbij altijd centraal. Het gaat dan bijvoorbeeld om initiatieven die;

Doe een aanvraag
Heb jij ook een innovatief en impactvol initiatief om ons voedselsysteem duurzaam te maken en kun je onze steun gebruiken? Doe dan nu een aanvraag! Freija: “Samen nadenken over een nieuw voedselsysteem is belangrijker dan ooit. Wij zijn en blijven duurzame ondernemers steunen waar we in geloven, juist ook in deze moeilijke tijd. Dus dien je plannen bij ons in.”