Dag van de Duurzaamheid: 5 tips van DOEN-partners

Nieuwsoverzicht

Klimaatverandering tegengaan is een van de grootste uitdagingen waar we op dit moment voor staan. Op maandag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag ligt de focus op hoe je je eigen leven duurzamer kan inrichten en hoe we samen een duurzamere samenleving realiseren. Met deze tips van DOEN-partners draag je bij aan een groene toekomst.

Swap je kleding bij The Swapshop

Per jaar worden er meer dan 12,5 miljoen ongebruikte kledingstukken vernietigd en gooien we ruim 240 miljoen kilo textiel weg. The Swaphop focust zich op de levensduurverlenging van onze outfits. Door de kleding die jij niet meer draagt te swappen, her te gebruiken en te recyclen hoeft er minder kleding geproduceerd, geconsumeerd en vernietigd te worden.

Eet plantaardig bij Lokol

Wereldwijde veeteelt stoot meer broeikasgas uit dan de complete transportsector. Dat is dus meer dan alle auto's, vrachtwagens, schepen en vliegtuigen bij elkaar. Lokol is een 100% plantaardig restaurant waar je terecht kan voor een snelle vegan hap die ook nog eens voedzaam en duurzaam is. Je proeft hun vegan wraps, burgers, salades en bowls aan de Kinkerstraat in Amsterdam.

Laat je inspireren bij De Groene Afslag

Aan de A1 vind je dé circulaire hub van de regio Gooi en Vechtstreek. De Groene Afslag is een ontmoetingsplek waar je kan eten, drinken, werken en vergaderen terwijl je wordt omringd door concrete voorbeelden van duurzame, circulaire en sociale initiatieven. Neem jij afrit 8 de volgende keer om je te laten inspireren voor een duurzame levensstijl?

Poets je tanden met de tandpastatabletten van Smyle

Jaarlijks belanden er van de 20 miljard plastic tandpastatubes die geproduceerd worden 1,5 miljard op vuilnishopen en in oceanen. De rest wordt als afval verbrand en dit veroorzaakt CO2-uitstoot. Met tandpastatabletten in hervulbare glazen potjes van Smyle poets je je tanden zonder de planeet te vervuilen.

Doe de (af)was met Seepje

Seepje maakt wasmiddelen, wasverzachter, afwasmiddelen, allesreinigers, handzepen én vaste zepen van de beste natuurlijke ingrediënten, zoals de schillen van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Hiervoor betaalt Seepje altijd een eerlijke prijs. Zo profiteert iedereen en wassen we samen de wereld schoon!