11 oktober 2016
nieuws

Jaarlijks wordt door Trouw de Duurzame top 100 gepubliceerd, de ranglijst van mensen die zich inzetten voor de verduurzaming van Nederland. Ieder jaar buigt de onafhankelijke jury zich over de belangrijkste vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en natuur. Welke grote kwesties zijn belangrijk? Welke mensen werken aan vernieuwende oplossingen of vallen op door hun creatieve geest?
In deze achste editie staat op nummer 1 ecoloog Willem Ferwerda. Ferwerda is de oprichter van Commonland, een bedrijf dat zich inzet voor grootschalig landschapsherstel. Commonland herstelt kaalgeslagen gebieden, en maakt de wereld weer een stukje groener.

Het klimaat verandert en onze planeet is aan het opwarmen. Dit probleem raakt ons allemaal. In de top 3 van de Duurzame 100 van dit jaar is terug te zien dat de jury veel waardering heeft voor mensen die bijdragen aan een oplossing van dit probleem en hun best doen de wereld te vergroenen.

DOEN ondersteunt Commonland en maar liefst nog 14 andere organisaties die zijn opgenomen in de Duurzame 100. En daar zijn wij trots op!

Hieronder een overzicht:
1 Willem ferwerda – Commonland
2 Thomas Rau – turntoo
5. Kitty van der Heiden - World Resources Insitute
6 Jan Rotmans – Nederland Kantelt
11 Eva Gladek – Metabolic
15 Bas van Abel – Fairphone
21+42 Willem Treep en Drees Peter van den Bosch – Willem & Drees
24 Willemijn Verloop – Social Enterprise NL
35 Daan Weddepohl – Peerby
49 Daan Roosegaarde
56 Jaap Dirkmaat – Vereniging Nederlands Cultuurlandschap
73 Sven Pluut – Zonnepanelendelen.nl
78 Suze Gehem – Rooftop Revolution
90 Femke Groothuis – Ex’Tax

Op nummer 20 vinden we ook Boudewijn Poelmann, directie Goede Doelen Loterijen, waarvan Stichting DOEN haar middelen ontvangt.

De hele lijst is terug te vinden via Duurzame top 100